χαλκιδική-η-τραγική-ιστορία-με-την-οικ-654386
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.07.2019 | 10:44

Χαλκιδική: Η τραγική ιστορία με την οικογένεια των Ρώσων που θρηνεί πατέρα και 2χρονο παιδί

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τους νεκρούς στη Χαλκιδική από τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Όπως είπε μιλώντας για τον Ρώσο που σκοτώθηκε μαζί με τον 2χρονο γιο του όταν καταπλακώθηκαν από δένδρο «η ιστορία είναι τραγική. Η πενταμελής οικογένεια την ώρα της κακοκαιρίας πάει να προφυλαχθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνει από τη ρεσεψιόν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο πατέρας με το τρίτο παιδί της οικογένειας πάει έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και πέφτει το δέντρο πάνω του!».

Ο κ. Καρράς περιέγραψε και πώς έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της σε ταβέρνα της περιοχής: «Η Ρουμάνα βρισκόταν κάτω από το κιόσκι, χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κράτησε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα».

Σχολιάζοντας τη σφοδρότητα των φαινομένων σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών επισκεπτών στην περιοχή ο κ. Καρράς είπε ότι «μπροστά στα γεγονότα που συνέβησαν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα. Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος εξακολουθούσε να είναι στις παραλίες».

«Όλα έγιναν σε 15 λεπτά. Η κατάσταση ήταν τρομακτική, κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ψύχραιμα αν βρισκόταν στην παραλία με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να πετάει τους ανθρώπους και για αυτό είχαμε πολλούς τραυματίες» περιέγραψε τις σκηνές που έζησε η Νέα Προποντίδα το βράδυ της Τετάρτης.

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα στην περιοχή μας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Καρράς έκανε λόγο για τρία βασικά προβλήματα: «η ηλεκτροδότηση που αποκαθίσταται σταδιακά, η υδροδότηση που αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς, και η καθαριότητα».

Σύμφωνα, τέλος, με την αίσθηση που έχει αποκομίσει «οι μεγάλες τουριστικές μονάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπήρξαν κάποιες αναχωρήσεις επισκεπτών από την περιοχή αλλά πληροφορούμαι ότι όσοι ήταν να έρθουν το Σαββατοκύριακο δεν ακυρώνουν».