χαλκίδα-ηλικιωμένη-αντιστάθηκε-σε-λη-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2018 | 10:58

Χαλκίδα: Ηλικιωμένη αντιστάθηκε σε ληστή και οδήγησε στη σύλληψή του

Με λάθος άνθρωπο τα έβαλε ένας επίδοξος ληστής στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας! Η ηλικιωμένη από τον λαιμό της οποίας προσπάθησε με βίαιο τρόπο να αρπάξει μία χρυσή αλυσίδα, όχι μόνο τον αιφνιδίασε προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, αλλά και συγκράτησε όσα στοιχεία χρειάζονταν για να οδηγήσει τις αρχές στην σύλληψή του.

Ο 37χρονος Έλληνας δράστης είδε την 74χρονη γυναίκα να περπατάει αμέριμνη και του «γυάλισε» η αλυσίδα που φορούσε. Την πλησίασε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, βγήκε από αυτό και προσπάθησε να της την αρπάξει. Όμως, εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο δράστης να τα χάσει και να μπει με άδεια χέρια στο αυτοκίνητο με το οποίο τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη είχε προλάβει να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας και τη μάρκα του οχήματος, ενώ περιέγραψε με σαφήνεια και τον επίδοξο ληστή στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που έφτασαν μετά την καταγγελία της. Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις και, έπειτα από λίγη ώρα, ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.