χαλάει-ο-καιρός-από-την-πέμπτη-640481
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.05.2021 | 12:36

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη

Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτές τις ημέρες.

Μάλιστα σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 35 βαθμούς και όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο.

Υποχώρηση όμως του υδραργύρου αναμένεται από την Πέμπτη (27/5).

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός: «η πρόωρη καλοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, με τον υδράργυρο να έχει φτάσει τους 35 βαθμούς και οδεύει για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν το απόγευμα τώρα στα βόρεια ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε σποραδικές μπόρες στα βουνά κυρίως της Μακεδονίας. Και αύριο περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τον υρδράργυρο πάλι στους 35, 36 δεν αποκλείεται και μέχρι τους 37 βαθμούς κελσίου».

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη

«Από την Πέμπτη και μετά όμως περιμένουμε οι βοριάδες να ενισχυθούν λίγο περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι ψυχρές μάζες από την Ευρώπη θα κατηφορίσουν λίγο νοτιότερα και θα δημιοιργήσουν συνθήκες αστάθειας στην βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες, όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε πεδινές περιοχές που θα φτάσουν μέχρι και την Θεσσαλία. Οι βορειάδες θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κατηφορίσει ακόμα περισσότερο το Σάββατο φτάνοντας τους 30-31 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός.

Την ίδια στιγμή όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης λόγω της «θερμικής αστάθειας» όπως ονομάζεται στη μετεωρολογία και η οποία επικρατεί αυτή την περίοδο, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άρα, δηλαδή χρειάζεται αυξημένη προσοχή στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αύριο, όπως επισημαίνει από την πλευρά της η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιοτοπούλου οι βροχές ενδέχεται να επεκταθούν και λίγο νοτιότερα στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της Στερεάς Ελλάδας, ενώ την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Ήπιος έως καλοκαιρινός χωρίς κάτι το αξιόλογο θα παραμείνει ο καιρός, απ’ όσο δείχνουν τα τωρινά στοιχεία, για όλον τον Μάιο.