bόλος-αθωώθηκε-21χρονος-που-έκλεψε-πατα-698718
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2020 | 08:45

Bόλος: Αθωώθηκε 21χρονος που έκλεψε πατατάκια και κρουασάν επειδή πεινούσε

Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 21χρονος που μαζί με έναν ανήλικο, διέρρηξαν τα ξημερώματα της Τρίτης περίπτερο στην οδό Πολυμέρη και έκλεψαν πατατάκια και κρουασάν.

Ο νεαρός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης και χθες οδηγήθηκε στα Δικαστήρια και κάθισε στο εδώλιο για την κατηγορία της κλοπής από κοινού με διάρρηξη.

Στην απολογία του ο νεαρός, που κατηγορούταν για κλοπή από κοινού με διάρρηξη, υποστήριξε πως είναι άνεργος και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει ούτε ένα κρουασάν, και το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον αθώωσε εφαρμόζοντας το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα για κλοπή αντικειμένου ευτελούς αξίας για προσωπική χρήση.

Ο νεαρός, υποστήριξε ότι ξέμεινε στο Βόλο, όπου είχε κατέβει από το χωριό του στο ανατολικό Πήλιο, για μια δίκη διότι οδηγούσε δίκυκλο χωρίς δίπλωμα, είναι άνεργος και επειδή δεν είχε χρήματα και πεινούσε, διέρρηξε τη μεταλλική ντουλάπα του περιπτέρου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έκλεψε κάτι άλλο, παρά φαγώσιμα.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, ενώ η πρόεδρος του Δικαστηρίου του συνέστησε να βρει μια δουλειά και να μην απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές.

Ο νεαρός, βρισκόταν με έναν ακόμη, ηλικίας 18 χρόνων, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και αφού προκάλεσαν 100 € ζημιά, έκλεψαν από τη μεταλλική ντουλάπα του περιπτέρου πατατάκια και κρουασάν αξίας 30 €.