μπλακ-άουτ-στην-αθήνα-πρόβλημα-σε-υποσ-523346
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.08.2018 | 14:58

Μπλακ άουτ στην Αθήνα: Πρόβλημα σε υποσταθμό της ΔΕΗ -Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Εκτεταμένο μπακ άουτ στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές της πρωτεύουσας από τις 14:15 το μεσημέρι.

Η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος οφείλεται σε εκρήξεις στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήδη είναι καθ’ οδόν συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης. Όπως ανακοίνωσε μέχρι τις 5.00 το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική. 

Με νεότερη ανακοίνωση του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρει:

«Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών (σσ μέχρι τις 6.00 μ.μ), αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».

Προβλήματα παρατηρούνται στη γραμμή 2 του Μετρό, στην οποίαν τα δρομολόγια διεξάγονται μόνο στο τμήμα Ανθούπολη – Πανεπιστήμιο, αλλά και στο Τραμ. Εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Πανεπιστήμιο – Ελληνικό,  του Μετρό.

Εκτός λειτουργίας εξάλλου βρίσκονται δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες. Στους δρόμους προκαλείται κυκλοφοριακό σε βασικούς οδικούς άξονες.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

Φανάρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, συναγερμοί έχουν αρχίσει να χτυπάνε, ενώ ανάστατοι είναι καταστηματάρχες αφού πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα. Το ρεύμα έχει κοπεί σύμφωνα με μαρτυρίες σε κέντρο Αθήνας, στην Καισαριανή, στο Γέρακα, στου Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, στη Δάφνη, σε Πόρτο Ράφτη, στην Ηλιούπολη, στον Καρέα, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Παπάγου, Νέο Φάληρο, Μελίσσια, Βύρωνα, Παλλήνη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο αλλά και άλλες περιοχές.
Το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν είναι γενικευμένο και σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη.