Αυξάνονται τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς

Mεγάλη κίνηση αναμένεται από σήμερα στα ΜΜΜ καθώς επιστρέφει στην κανονικότητα το δεύτερο κύμα εργαζομένων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών και επειδή αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, θα συνεχίσουν να μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του μετρό που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα. Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν περισσότερα από 1.000 οχήματα και στο μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής.

Οι επιβάτες θα συνεχίσουν να φορούν μάσκα, καθώς έχει κριθεί αναγκαία από τους ειδικούς ως συμπληρωματικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οσον αφορά τους 300 «βοηθούς επιβατών», θα παραμείνουν στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης του μετρό με λεωφορεία για όλο το μήνα, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Παράλληλα, σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στο βαθμό που είναι δυνατό.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Σχετικά με τις απολυμάνσεις, θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται σύμφωνα με το ΥΠΟΜΕ, ενώ πλέον θα γίνεται και σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή στις στάσεις λεωφορείων.

Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης. Στους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία προσωπικά μέσα προστασίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα τρόλεϊ εντοπίστηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για οδηγό, ο οποίος, αφού αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζει πυρετό, αλλά τα συμπτώματά του είναι ήπια. Ο οδηγός, ο οποίος είχε επιστρέψει στο τιμόνι τις τελευταίες ημέρες καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε μετακινηθεί σε άλλη θέση, προέρχεται από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο ύστερα από την ιχνηλάτηση των επαφών του που έγινε κατόπιν των εργαστηριακών του εξετάσεων, έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους ακόμα δέκα εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!