αυτός-είναι-ο-παπάς-νίντζα-που-καλού-872683
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2021 | 09:04

Αυτός είναι ο παπάς “νίντζα” που καλούσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες

Αυτός είναι ο παπάς “νίντζα” που καλούσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες

Έπαυσε από τα καθήκοντά του τον ιερέα του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο, ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας σεβασμιώτατος Παΐσιος, ενώ έβαλε λουκέτο και στην εκκλησία.

Ο ιερέας όχι μόνο ζητούσε από τους πιστούς να μην ακολουθούν τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία αλλά έφτανε στο σημείο να αγνοεί τις αποφάσεις της μητρόπολης επιδεικτικά.

Ο… παπά νίντζα όπως είναι γνωστός στην Κάλυμνο, βλέπει συνωμοσίες κι μια προσπάθεια όπως λέει στους πιστούς, να αφανιστεί η πίστη…

«Οι Ναοί μας είναι γεμάτοι από Χάρη του Αγίου Πνεύματος, θεραπεύουν τον άνθρωπο ψυχοσωματικά, δεν μεταδίδουν ασθένειες, μη τους πιστεύετε. Αυτό που ζούμε είναι διωγμός Πίστεως και Πατρίδος, είναι εσκεμμένη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού.»

Στα Θεοφάνεια πήγε κόντρα στην απόφαση της εκκλησίας και έριξε τον σταυρό στην θάλασσα… ο μητροπολίτης τον έπαυσε από τα καθήκοντά του, αλλά ο ίδιος μέχρι χθες συνέχιζε να λειτουργεί και να μιλάει στους πιστούς από άμβωνος…

Ο πολύτεκνος ιερέας είχε απασχολήσει έντονα και παραμονές του Δεκαπενταύγουστου…

«Κάνεις να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγία μας. Δεν πρέπει να στενοχωρήσουμε την κυριά ???? Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας.»

O πατέρας Μιχαήλ είναι επίσης λάτρης των πολεμικών τεχνών και μάλιστα έχει ιδρύσει σχολή αυτοάμυνας στο νησί με την ονομασία «Αρχών Μιχαήλ»…

Θεωρείται μάστερ στο χειρισμό νουτσάκο ενώ στους τοίχους της σχολής του βρίσκονται όλα τα είδη όπλων, των πολεμικών τεχνών της ανατολής…

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανάσιου θα παραμείνει κλειστός επ οριστον με εντολη του Μητροπολίτη Καλύμνου.

Ο ιερέας, που έχει τεθεί σε δίμηνη αργία από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Αστυπάλαιας και Λέρου για απείθεια έναντι των νόμων του κράτους, άνοιξε χθες την εκκλησία και λειτούργησε. Μάλιστα όταν επιχείρησε να επέμβει η αστυνομία ταμπουρώθηκε μέσα στο ναό.

Ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης δήμαρχος Καλύμνου μίλησε στο live news και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τον εν λόγω ιερέα. «Του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Κι αυτό είναι καθαρά θέμα εκκλησιαστικό. Ο Μητροπολίτης έδειξε τον δρόμο με τις αποφάσεις του. Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι ένας άνθρωπος πολυτάλαντος… έχει κάνει μια προσέγγιση στον κορωνοϊό λαθεμένη.

Η συμπεριφορά του καθενός από εμάς επηρεάζει την συλλογική ευθύνη. Η λειτουργεία ενός ιερέα, επηρεάζει την κοινωνία. Είναι καλό παιδί, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή πριν τα γεγονότα με τον κορωνοϊό. Κάνω έκκληση και στον ίδιο και στους Καλυμνιούς. Ο Χριστός δίδαδε την αγάπη…», ανέφερε συγκεκριμένα.