αυτός-είναι-ο-18χρονος-που-τραυμάτισε-το-1278678
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.12.2023 | 13:59

Αυτός είναι ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Είναι σχεδόν ακόμα παιδί. O δράστης της επίθεσης στου Ρέντη που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό είναι μόλις 18 ετών. Ομολόγησε πως ήταν αυτός που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη.

Ο 18χρονος Γ.Ν, παραδέχθηκε ότι έριξε την φωτοβολίδα, η οποία χτύπησε κάτω στο έδαφος και με ανοδική πορεία, στη συνέχεια χτύπησε τον αστυνομικό στον μηρό. Μάλιστα είπε ότι είδε τον αστυνομικό να πέφτει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος δράστης ήταν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από το Ίλιον και είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί την Πέμπτη το βράδυ ενώ ήταν στο γήπεδο μαζί με τον ανήλικο αδερφό του.

Πώς φτάσαμε στην σύλληψη του 18χρονου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεσημέρι του Σαββάτου 09/12, μετά από πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας, προσήχθη στην ΥΔΕΖΙ ένας οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ως ύποπτος για την δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο οπαδός του Ολυμπιακού είπε οτι δεν ήταν ο αυτός ο δράστης αλλά κάρφωσε τον 18χρονο. Όπως είπε, ο 18χρονος έλεγε δεξιά αριστερά σε οπαδούς του Ολυμπιακού, πως «εγώ έκανα την μ@λ@κια με τη ναυτική φωτοβολίδα στο Ρέντη.» Έτσι στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους το βράδυ του Σαββάτου συνέλαβαν τον 18χρονο στο σπίτι της κοπέλας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση επιχείρησε να κάψει τα ρούχα στις τουαλέτες του γηπέδου.

Τι είπε στους αστυνομικούς

«Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού», ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στις αστυνομικές Αρχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το συλληφθέντα η επίθεση κατά αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτή θα συμμετείχαν άτομα που βρίσκονταν στο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως αναφέρει ο συλληφθέντας, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης, τα άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, εν ώρα αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ, ενημερώθηκαν να βγουν έξω.

Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πετάξαμε αργότερα στους αστυνομικούς. Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν άλλοι την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.