αυτοκτονία-γυμναστή-το-ιδιόχειρο-σημ-1027963
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2022 | 18:25

Αυτοκτονία γυμναστή: Το ιδιόχειρο σημείωμα που φέρεται να έστειλε τον Σεπτέμβριο

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το σημείωμα αυτοκτονίας που φέρεται να είχε γράψει ο γνωστός προπονητής Γιώργος Παπαναούμ τον Σεπτέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες, πριν βάλει τέλος στην ζωή του. Στο μήνυμα αυτό, ο αυτόχειρας φέρεται να ανέφερε πως δεν φταίει κανένας παρά μόνο η ψυχική του υγεία και τα φάρμακα που παίρνει και ζητούσε να τον συγχωρέσουν για την πράξη στην οποία θα προχωρούσε.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σημείωμα που δημοσιεύει το ThessToday.gr, ο ίδιος φέρεται να έγραψε στην πίσω πλευρά του πιστοποιητικού εμβολιασμού του, τα εξής:

«Συγγνώμη σε όσους με αγαπάνε και που πλήγωσα με την πράξη μου. Δεν φταίει κανείς. Η χρήση φαρμάκων με οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Αν με αγαπάτε θέλω να προσευχηθείτε για την ψυχή μου. Συγγνώμη πάτερ, ο αχάριστος γιος σου, Γιώργος Παπαναούμ. Συγγνώμη Θεέ μου».

Οι εναλλαγές στην ψυχολογία του γυμναστή μέσω των μηνυμάτων στην 50χρονη

Παράλληλα, η πλευρά της 50χρονης γυναίκας, κατέθεσε την Παρασκευή αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με περίπου 100 μηνύματα που τις έστελνε ο Παπαναούμ τους τελευταίους δύο μήνες. Στα μηνύματα αυτά, όπως τονίζεται, φαίνεται η εναλλαγή του ύφους του αλλά και της ψυχολογικής του κατάστασης, καθώς στην αρχή, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της 50χρονης, επρόκειτο για μηνύματα αγάπης ενώ στη συνέχεια, άλλαζε πρόσωπο και μετατρεπόταν σε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε απόλυτη αναστάτωση. Σύμφωνα με τον κ. Κόλτση, υπήρχαν περιπτώσεις και στο παρελθόν όπου ο γνωστός προπονητής είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, ή τουλάχιστον έτσι ισχυριζόταν. «Τα μηνύματα αυτά αποδεικνύουν ότι υπήρχαν ερωτικοί λόγοι και όχι οικονομικοί και πόσω μαλλον με εκβιασμούς και κυκλώματα. Είναι αβάσιμο αυτό που ακούγεται ότι πήγε να πάρει την 17χρονη κόρη της από το πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Δεν έχει εμπλοκή με το πολυσυζητημένο πάρτι στη Θεσσαλονίκη. Όταν έστειλε το σημείωμα αυτοκτονίας, είχαν χωρίσει ήδη».

Άρση τηλεφωνικού, φορολογικού, τραπεζικού απορρήτου ζήτησε η 50χρονη

«Η εντολέας μου ζήτησε από μόνη της από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να γίνει, και από τις δύο πλευρές, άρση τηλεφωνικού, φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να βγει όλη η αλήθεια. Αναμένουμε να μας καλέσουν για κατάθεση, είμαστε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή διαθέσιμοι για οτιδήποτε χρειαστούν οι αρχές» αναφέρει ο δικηγόρος της γυναίκας, Κώστας Κόλτσης.

«Απειλούσε ότι θα έχουμε ίδια κατάληξη με την δολοφονία της Βίκυς» – Η γυναίκα θα έκανε ασφαλιστικά μέτρα

«Ο αυτόχειρας με προσπαθούσε συνεχώς να με προσεγγίσει μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενώ δεν φαινόταν η τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. Όταν του είπα ότι θα πρέπει να χωρίσουμε, καθώς δεν άντεχα άλλο τη βιαιότητά του και την εμμονή του μαζί μου, ξεκίνησα να ζω υπό καθεστώς διαρκούς φόβου, παράνοιας και μιας πραγματικής κόλασης» δηλώνει μέσω του δικηγόρου της η «γυναίκα αράχνη».

Μάλιστα, η 50χρονη τονίζει πως ο γνωστός γυμναστής την είχε απειλήσει ξεκάθαρα, λέγοντας της πως η ιστορία τους θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτή της Βίκυς, την οποία δολοφόνησε ο άντρας της μέσα στο τσιπουράδικό της τον περασμένο Μάρτιο. «Φυσικα όλα αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που καταθέσαμε την Παρασκευή στις αρχές. Μάλιστα, αναφέρεται πως η γυναίκα ήθελε να κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γυμναστή, καθώς φοβόταν για την ζωή της, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόλαβε λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν» λέει ο κ. Κόλτσης.