αυτοκτονία-14χρονου-μητέρα-φίλου-του-μά-1022103
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2022 | 17:42

Αυτοκτονία 14χρονου: Μητέρα φίλου του Μάκη αποκαλύπτει – Δεκάδες τα περιστατικά bullying

Μητέρα μαθητή και φίλου του Μάκη μίλησε στο Mega, αποκάλυψε στοιχεία για τον χαρακτήρα του 14χρονου, ενώ σόκαρε με τα όσα κατήγγειλε για το bullying και τη βία στο σχολείο.

«Ο γιος μου ήταν φίλος με τον Μάκη. Φίλος που μιλάγανε, κάνανε παρέα, μοιράζονταν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο Μάκης δε μιλούσε, ήταν ένα εσωστρεφές παιδί. Στον αντίποδα υπήρχε η πολύ χαρούμενη διάθεση, έδειχνε να μην τον απασχολεί τίποτα, ήταν πολύ χαρούμενος αλλά ποτέ δεν εκμυστηρευόταν τα προβλήματά του».

Και συμπληρώνει:

«Δεν είχε πει τίποτα στον γιο μου για το bullying που δεχόταν».

Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει «ομερτά μεταξύ των παιδιών».

«Στην πλειονότητα των παιδιών επικρατεί ομερτά, δε μιλάνε. Και τα δικά μου δε μου μιλάνε, προσπαθώ να μάθω τι γίνεται αλλά είναι εξαιρετικά φειδωλά και αυτό έρχεται από τον φόβο. Ίδιο φόβο που αισθάνονται και οι εκπαιδευτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως καταγγέλλει η γυναίκα, τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε άλλα γειτονικά, ενώ δεν περιορίζονται μόνο στα παιδιά του Γυμνασίου.

«Η βία ξεκινά από τα πρώιμα παιδικά χρόνια για να μην πω από τα νηπιακά. Όταν καμαρώνω που το παιδί μου χτύπησε το άλλο και του πάρε το παιχνίδι, το ενθαρρύνω. Στο Δημοτικό σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά bullying».

Η ίδια, δηλώνει ότι στην αυλή γειτονικού Δημοτικού σχολείου έχουν βρεθεί μαχαίρια και σίδερα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε η μητέρα φίλου του Μάκη: