aυτοκίνητο-σε-ακινησία-τι-να-κάνετε-με-666948
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.03.2020 | 08:39

Aυτοκίνητο σε ακινησία: Τι να κάνετε με μπαταρία και ελαστικά

Η μπαταρία αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου το οποίο αν ξεφορτιστεί δεν λειτουργεί ο κινητήρας. Ο τρόπος διατήρησης της μπαταρίας σε ικανοποιητικά επίπεδα περιλαμβάνει αρκετές λύσεις. Αρχικά μπορεί κάποιος να βγάλει τους πόλους της μπαταρίας με αποτέλεσμα να μην ξεφορτίζεται καθώς ακόμη και στην ακινησία τα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν και καταναλώνουν ενέργεια.

Ο δεύτερος τρόπος διατήρησης ικανοποιητικής τάσης της μπαταρίας είναι να την συνδέσει κανείς με κάποια συσκευή χαμηλής τάσης που διατηρούν την μπαταρία σε λειτουργικά επίπεδα.

Ο τρίτος τρόπος διατήρησης είναι να εκκινεί ο ιδιοκτήτης τον κινητήρα του οχήματός του ώστε το δυναμό να φορτίζει την μπαταρία και να διατηρείται η τάση της σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ελαστικά

Όταν ένα αυτοκίνητο μένει σε ακινησία πολύ καιρό τότε τα ελαστικά είναι πολύ πιθανό να πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά καθώς η επιφάνεια όπου πέλμα του ελαστικού ακουμπά στο έδαφος μπορεί να δημιουργήσει γωνίες με αποτέλεσμα όταν το όχημα κινηθεί τότε μπορεί να δημιουργούν ένα έντονο θόρυβο και να μεταφέρουν κραδασμούς στο τιμόνι.

Επίσης η μακρόχρονη ακινησία μπορεί να μειώσει την πίεση που έχουν τα ελαστικά οπότε όταν κινηθεί και πάλι το όχημα καλό θα ήταν ο ιδιοκτήτης του να επισκεφθεί κάποιο βουλκανιζατέρ ή πρατήριο υγρών καυσίμων να μετρήσει την πίεση των ελαστικών του.

Newsauto.gr