αυτή-είναι-η-συμμορία-των-5-πακιστανών-8211-1145759
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.03.2023 | 19:39

Αυτή είναι η συμμορία των 5 Πακιστανών – Σκότωναν & βασάνιζαν για να ληστέψουν

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 5 αλλοδαπών, μελών εγκληματικής συμμορίας που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ τα μέλη της εμπλέκονται και σε δύο ανθρωποκτονίες.

Η συγκεκριμένη συμμορία Πακιστανών εξαρθρώθηκε την 16-02-2023 μετά από αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ.) GHULAM (όν.) ABBAS του MOHAMMAD SHEHBAZ και της SHENAZ BIBI, γεννηθέντα την 12-08-2000 στo Πακιστάν,

(επ.) MASIH ή MASHI (όν.) YAQUB ή YAQOOB ή JAKHU του ANYAT MASIH ή INYAT ή NAIT και της AYSHA BIBI ή ASHA ή AISHA, γεννηθέντα την 1-1-1972 ή 28-10-1962 ή 1-1-1964 στο Πακιστάν,

(επ.) NABIL (όν.) NABIL του MOHAMMAD NAZIR και της PORVIN, γεννηθέντα την 1-1-1995 στο Πακιστάν,

(επ.) ZAFAR ή MOHAMMED (όν.) IQBAL ή ZAMAN του MOHAMMAD ZAMAN ή BUSINES και της NEZIRA BIBI ή MEZIRA BIBI ή NEZIR, γεννηθέντα την 21-02-1976 ή 1976 στο Πακιστάν,

επ.) SHAFIQ (όν.) TOSEEF του MOHAMMAD και της RUBINA KOSER, γεννηθέντα την 1-1-2004 στο Πακιστάν

Σκότωναν ανθρώπους σε ληστείες

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν ότι δρούσε υπό την απόλυτη καθοδήγηση του αρχηγού, ενώ δεν δίστασε να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια ληστειών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα (χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού) σε βάρος των θυμάτων τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες «ορμητήρια» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστρικές επιθέσεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία σε βάρος ημεδαπού και αλλοδαπού καθώς και τρείς περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ανθρωποκτονιών σε βάρος τριών αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έξι μηνών ήτοι μέχρι την 12.00 ώρα της 2-9-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.