αυτή-είναι-η-πιο-εκνευριστική-συνήθει-259422
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.11.2022 | 11:31

Αυτή είναι η πιο εκνευριστική συνήθεια που έχουν Έλληνες οδηγοί

Αλλεργία στη χρήση του μοχλού που βρίσκεται αριστερά στο τιμόνι δείχνουν να έχουν χιλιάδες Έλληνες οδηγοί με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στους δρόμους της χώρας μας, με χιλιάδες οδηγούς να αδιαφορούν απροκάλυπτα για τους κανονόνες οδικής κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Πού να πρωτοσταθεί κανείς; Στην ανερυθρίαστη παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη; Στην υπερβολική ταχύτητα; Ή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ;

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι παραπάνω παραβάσεις είναι σε μεγάλο βαθμό υπαίτιες για τη «γενοκτονία» που συντελείται καθημερινά στους δρόμους, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων.

Την ώρα, ωστόσο, που (δικαιολογημένα) «σταυρώνουμε» όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι, οδηγούν μεθυσμένοι ή περνούν… αέρα τα κόκκινα φανάρια, δείχνουμε απρόθυμοι να αποβάλουμε τις όποιες αρνητικές μας συνήθειες που, όσο «ασήμαντες» και να προβάλλουν, μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα οδικά συμβάντα.

Ανάμεσα στα οδηγικά παραπτώματα είναι και η… αλλεργία που πολλοί δείχνουν να έχουν στη χρήση των φλας. Μία αλλεργία που έχει αρχίσει να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και δείχνει να έχει παρεισφρήσει στο DNA του Έλληνα οδηγού.

Ενδεικτική της δυσανεξίας του Έλληνα στη χρήση αυτού του μοχλού στο αριστερό μέρος του τιμονιού, αποτελεί μία καθημερινή βόλτα στην Κηφισίας ή στον Κηφισό όπου εύκολα μπορεί κανείς να καταστεί μάρτυρας ενός ξέφρενου πανηγυριού: Δεκάδες οδηγοί προσπερνούν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα δίχως να έχουν φροντίσει προηγουμένως να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους στους υπόλοιπους χρήστες των λεωφόρων.

Πάρτι ανομίας εκτυλλίσεται και εντός του αστικού ιστού, με δεκάδες… αρνητές των φλας να στρίβουν αυθαίρετα σε διασταυρώσεις, δίχως να βοηθούν τους οδηγούς που ακολουθούν να κρατήσουν μια απόσταση ασφαλείας.

Η εν λόγω ασυνείδητη οδηγική πρακτική τιμωρείται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος στο Άρθρο 21 ορίζει ότι «πριν από κάθε ελιγμό, ο οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης (φλας. Η μη χρήση των φλας επισύρει διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

πηγή: carandmotor.gr