δεδδηε-αττική-30-περιοχές-χωρίς-ρεύμα-2-984247
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2022 | 10:09

ΔΕΔΔΗΕ -Αττική: 30 περιοχές χωρίς ρεύμα – 2 με 3 ημέρες η αποκατάσταση

Όλο και μεγαλώνει η λίστα με τις περιοχές που είναι χωρίς ρεύμα, λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το πρόβλημα παραμένει άλυτο από χθες, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ, σε πολλές περιπτώσεις δηλώνει αδυναμία πρόσβασης των συνεργείων στα σημεία των ζημιών.

Ήδη σε δεκάδες περιοχές κάτοικοι έκλεισαν περισσότερες από 14 ώρες χωρίς ρεύμα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το χρόνο αποκατάστασης, με τον ΔΕΔΔΗΕ να δηλώνει ότι “γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν”.

Οι εκτιμήσεις πάντως λένε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί 2 με 3 ημέρες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση.

«Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες και αρκετές γραμμές μέσης τάσης εκτός», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κ. Μανιάτης. Πρόσθεσε, δε σε πολλές περιοχές είναι δύσκολη η πρόσβαση, τονίζοντας ότι “από τη στιγμή που θα έχουμε προσβασιμότητα θα χρειαστούμε 12 με 18 ώρες”, κάτι που, με δεδομένο ότι πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα πάνω από 14 ώρες, σημαίνει ότι η αποκατάσταση των βλαβών μπορεί να φτάσει και τις τρεις ημέρες!!.

Κατήγγειλε, μάλιστα,  ότι “κάθε χρόνο μειώνεται το τεχνικό προσωπικό”, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί. 

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΕ η επίσημη λίστα με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ρεύμα είναι η παρακάτω:

Μεσόγεια

Παλλήνη

Γέρακας

Σπάτα

Πικέρμι

Μαραθώνας

Σχοινιάς

Γραμματικό

Λούτσα

Καλλέντζι

Κερατέα

Ανθούσα

Μάτι

Νέος Βουτζάς

Πεύκη

Κηφισιά

Μαρούσι

Νέο Ηράκλειο

Αχαρνές

Ψυχικό

Χαλάνδρι

Αγία Παρασκευή

Χολαργός

Διόνυσος

Νέα Φιλαδέλφεια

Βούλα

Γλυφάδα

Άγιος Δημήτριος

Ηλιούπολη

Παλαιό Φάληρο

Προσοχή συνιστά ο ΔΕΔΔΗΕ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους.

Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).