αυτές-είναι-οι-νέες-ρυθμίσεις-του-gmail-475055
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2020 | 22:52

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις του Gmail

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Google είχε αντιμετωπίσει τη σκληρή κριτική των αρχών και του κόσμου γενικότερα, για το πως διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα. Κάτι τέτοιο έχει οδηγήσει στη διάθεση νέων χαρακτηριστικών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής του ιστορικού και της δραστηριότητας web. Και η τελευταία και πιο πρόσφατη προσπάθεια, έρχεται με τη μορφή των νέων settings στο Gmail.

Η πρώτη από τις δυο ρυθμίσεις, δίνουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης των smart features στο Gmail, Chat και Meet σε μια προσπάθεια προστασίας των δεδομένων σου. Με άλλα λόγια χαρακτηριστικά όπως, αυτόματο φιλτράρισμα των emails, smart compose, summary cards θα απενεργοποιηθούν.

Είναι ήδη εφικτό να απενεργοποιήσεις ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά οι νέες ρυθμίσεις ξεκαθαρίζουν πως τα δεδομένα χρησιμοποιούνται και αποτελούν την καλύτερη λύση για κάποιον που δεν θέλει να σκανάρονται συνεχώς τα περιεχόμενα. Η δεύτερη ρύθμιση, βασικά λέει στη Google να μην χρησιμοποιεί δεδομένα από το Gmail, Chat και Meet για να προσωποποιεί τις προτάσεις σε άλλα προϊόντα.