αυτά-τα-5-πράγματα-δεν-πρέπει-να-λείπουν-1054571
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2022 | 12:16

Αυτά τα 5 πράγματα δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα των διακοπών σου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές πλησιάζει στο τέλος της, ενώ ήδη πολλοί έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις τους σε διαφόρους προορισμούς.

Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερωτηματικό όλων… Τι να πάρω μαζί μου στη βαλίτσα;

Φυσικά, σου έχουμε την λύση. Πέρα από το γεγονός ότι είναι καλό να φτιάξεις 5 βασικούς συνδυασμούς από outfits για να μην χρειαστεί να σκέφτεσσαι τι θα βάλεις, αλλά και να εξοικονομήσεις χώρο στην βαλίτσα σου, καλό είναι να έχεις και κάποια πράγματα που θα σου λύσουν τα χέρια.

Παρακάτω σου έχουμε μια λίστα με τα πέντε βασικά κομμάτια που δεν πρέπει να αφήσεις πίσω…

 1) Τα κατάλληλα μαγιό

Πάρε όσα πιο πολλά μαγιό μπορείς! Σίγουρα πρέπει να πάρεις ένα ολόσωμο, ώστε να μπορείς να το φοράς και ως κορμάκι στις βραδινές σου βόλτες. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψεις να πάρεις και μπικίνι κάθε χρώματος και σχήματος. Σκέψου το σχήμα: θες σίγουρα ένα ψηλόμεσο και ένα high-cut βρακάκι μαγιό, όπως θες σίγουρα ένα σουτιέν μπικίνι που σταυρώνει στο λαιμό, ένα με γυμνή μπανέλα Λ ή με βολάν. Επιπλέον, ανάλογα με τη διάθεση θα κάνεις εναλλαγές στα χρώματα και δε θα βαρεθείς ποτέ τα μπάνια σου στη θάλασσα. Φυσικά, τα αγόρια μπορούν να έχουν δύο μαγιό, ώστε να μπορούν να τα αλλάζουν στις διακοπές τους και σίγουρα ένα κλασικό μαύρο είναι απαραίτητο.

2) Μικρό Φαρμακείο

Είναι απαραίτητο ένα μικρό φαρμακείο στις διακοπές σου, ώστε ότιδήποτε και να σου συμβεί, να έχεις την λύση. Φυσικά, μιλάμε για μικροτραυματισμούς ή κάποιο τσίμπημα από κουνούπι. Φυσικά, θα το προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα αν έχεις παιδιά, αλλάζουν τα πράγματα που θα έχεις μέσα σε σχέση με το αν είσαι με το ταίρι σου. Όπως και να έχει θα σου λύσει τα χέρια!

3) Φορτιστές και καλώδια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τον φορτιστή του κινητού σου. Μην σου πω ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις στην βαλίτσα, γιατί χωρίς κινητό στις διακοπές… είναι ένα πρόβλημα.Όμως, πέρα από τον φορτιστή, καλό είναι να έχεις μαζί ακουστικά, κάποιο μικρό πολύπριζο (πάντα χρειάζεται trust me) και φυσικά μην ξεχάσεις αντάπτορες για μη ευρωπαϊκού τύπου πρίζες, αν σχεδιάζεις να ταξιδέψεις για παράδειγμα, στην Αμερική. Σε περίπτωση που δεν θες να ξεμείνεις καθόλου από μπαταρία, έχε μαζί σου και ένα powerbank!

4) Αντηλιακά και After Sun

Είναι σίγουρα από τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να πάρεις, αφού δεν θες να πονάς από το κάψιμο στις διακοπές σου ή να σε βρουν σαν… ντομάτα. Από την άλλη το After Sun θα βοηθήσει πάρα πολύ για μετά την ηλιοθεραπεία σου. Εάν δεν έχεις πάρει ακόμα, σπεύσε να αγοράσεις το σωστό αντιηλιακό! Αυτό είναι όχι μόνο με τον μεγαλύτερο βαθμό SPF, αλλά και με την διευκρίνιση «broad spectrum» και «high UVA» ή κάτι παρεμφερές. Το SPF προστατεύει από τις ακτίνες UVB, κατά 93% όταν είναι 15, κατά 97% όταν είναι 30 και 98% όταν είναι 50. Προτίμησε το SPF30 στα αντιηλιακά σου για να έχεις και προστασία και μαύρισμα. Με το SPF50 ίσως να μη χρειάζεται να ανανεώνεις την προστασία σου κάθε δύο ώρες. Πάντα να ακολουθείς τις οδηγίες. Εάν το δέρμα σου είναι πιο σκούρο (ήδη), το SPF15 είναι αρκετό. Επίσης, να είναι αδιάβροχο, διαφορετικά πρόσεχε να μην παραλείπεις να το ανανεώνεις μετά τις βουτιές σου. Και θα κάνεις το ασφαλέστερο μαύρισμα της ζωής σου!

5) Πετσέτες

Μόνο θαλάσσης φυσικά, αφού του μπάνιού όλο και κάποιο ξενοδοχείο θα σου παρέχει και συν ότι θα φάει πολυ χώρο στην βαλίτσα σου. Βέβαια, αν σιχαίνεσαι τις πετσέτες των ξενοδοχείων και θες μόνο τα προσωπικά σου πράγματα, τότε πάω πάσο.