αυτά-είναι-τα-λάθη-που-κάνουν-οι-άνδρες-1150258
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2023 | 23:24

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο ντους

Αν εξαιρέσουμε την κατηγορία που είναι τσακωμένη με το ντους, και είμαστε σίγουροι ότι δεν ανήκεις σε αυτή, οι υπόλοιποι άντρες χωρίζονται σε αυτούς που προτιμούν να κάνουν ντους το πρωί και σε αυτούς που προτιμούν το βράδυ. Είναι καθαρά θέμα οπτικής και γούστου αυτό και δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη ότι παίζει κάποιο ρόλο η ώρα για την προσωπική μας υγιεινή. Αυτό που όντως έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε ντους και κυρίως τα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτού. Στις φωτογραφίες θα βρεις μερικά από τα πιο χρήσιμα tips για σωστό ντους.

Το τέλειο ντους δεν υπάρχει σαν έννοια και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αποφέυγεις τις υπεροβολές. Υπερβολές στη διάρκεια, στο πόσο ζεστό είναι το νερό και στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Ειδικά στα προϊόντα χρειάζεται και η μεγαλύτερη προσοχή γιατί οι άντρες έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε ότι βρούμε, από απορρυπαντικό πλυντηρίου μέχρι σκόνη για τα πλακάκια. Ισχυρή καθαριστική δύναμη δεν σημαίνει και καλύτερο προϊόν. Τα πολύ δυνατά σαμπουάν και σαπούνια έχουν την τάση να ξηραίνουν το δέρμα και να το αφυδατώνουν. Αυτή η πρακτική δεν θα αργήσει να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα που μπορεί να είναι από ερεθισμούς και κοκκινίλες, μέχρι έκζεμα.

Αυτό που πρέπει να μάθουμε από τις γυναίκες είναι ότι το ντους δεν πρέπει να συνδυάζεται ντε και καλά με λούσιμο. Το πολύ δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για φυσιολογικής λιπαρότητας μαλλιά. Στην περίπτωση που απαιτηθεί πιο συχνό λούσιμο, το μαλακτικό είναι πολύτιμος σύμμαχος. Ενυδάτωση δεν χρειάζονται μόνο τα μαλλιά, αλλά και το δέρμα ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι άκρως απαραίτητη.

Τόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, όσο και στην ακραία ζέστη του καλοκαιριού, μια ενυδατική λοσιόν που να απορροφάται εύκολα, χωρίς αρώματα, βοηθάει το δέρμα να εγκλωβίσει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.