Αυτά είναι οι πιο «ευάλωτοι» κωδικοί για υπολογιστές

Αν θέλετε η πρόσβαση στον υπολογιστή σας να είναι αποκλειστικά και μόνο στα χέρια σας, καλό θα είναι να αποφύγετε έναν από τους παρακάτω κωδικούς, καθώς πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι θεωρούνται ως οι πιο ευάλωτοι από επιθέσεις χάκερς.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας εξέδωσε έναν κατάλογο με 100.000 κωδικούς που θεωρούνται ως οι πλέον εύκολοι για να χακαριστούν και στην κορυφή του καταλόγου βρίσκονται μερικές απρόβλεπτες επιλογές.

Από τους πιο ευάλωτους κωδικούς θεωρούνται τα ονόματα συγκροτημάτων και τραγουδιστών, όπως “blink182,” “metallica,” “slipknot,” “eminem” και “50cent”, ενώ ακολουθούν τα ονόματα υπερηρώων και καρτούν (π.χ. “superman,” “tigger,” “batman,” “pokemon”, κλπ).

Ιδιαίτερα ευάλωτοι θεωρούνται και κάποιοι απλοί κωδικοί, όπως “123456,” “123456789,” “qwerty” και “1111111” με τους δύο πρώτους να έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνταν από περισσότερα από 30 εκατομμύρια θυμάτων χάκινγκ.

Το Κέντρο προειδοποιεί τους χρήστες ότι, όσο πιο εύκολος είναι ο κωδικός, τόσο πιο πιθανό είναι να χακαριστεί και τους καλεί να χρησιμοποιούν σύνθετους κωδικούς που να έχουν σημασία για τους ίδιους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!