Αυγενάκης προς ΕΣΑΚΕ: Θλιβερό αυτό που έγινε με Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έκατσαν στο ίδιο τραπέζι με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για να συζητήσουν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, ενόψει και της κλήρωσης στην Basket League (23/07, 19:00).

Οι Γαλατσόπουλος και Δουβής ενημέρωσαν τον Αυγενάκη για τα θέματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες, την αναζήτηση χορηγών, την υψηλή φορολογία των συμβολαίων και των εισιτηρίων, αλλά και την «συνεργασία» με την ΕΟΚ και το στοιχηματισμό.

Ο Αυγενάκης επεσήμανε στους δύο άνδρες πως «δεν είστε άμοιροι ευθυνών» και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων (Υφυπουργείο, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ), για να πάει ξανά το μπάσκετ στο επίπεδο που του αρμόζει.

«Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καυγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά. Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεσμεύτηκε να εξετάσει τις βελτιώσεις στη φορολογία, αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα και υποστήριξε πως θα συνεχίσει τις επαφές το επόμενο διάστημα με ΕΟΚ και διοικήσεις των ΚΑΕ.

Πηγή: Gazzetta

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΕΣΑΚΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΘΛΙΒΕΡΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!