ατύχημα-σε-παιδότοπο-μεγάλης-αλυσίδα-197604
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.09.2022 | 20:17

Ατύχημα σε παιδότοπο μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ -Δείτε τι έπαθε κοριτσάκι (φωτο)

Ανήλικο παιδάκι 4,5 ετών χτύπησε στον παιδότοπο μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία Αττικής στις 23/5/22.

Μέχρι κ σήμερα η εταιρεία δεν έχει αναλάβει την απόλυτη ευθύνη του περιστατικού και την πλήρη αποζημίωση του. Το παιδί υποβλήθηκε σε μια χειρουργική επέμβαση στην οποία τοποθετήθηκαν εμφυτεύματα στον αριστερό αγκώνα της και μια δεύτερη για να αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα.

Ο γιατρός της μικρής έδωσε χρόνο πλήρης ανάρρωσης 18μηνες με συνεχή παρακολούθηση.

“Ο Διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος μας υποσχέθηκε ότι θα καλυφθούμε εντός 3ημερων. 4μηνες μετά παρακαλάμε να πάρουμε τα έξοδα νοσηλείας και αποκατάστασης του παιδιού. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντησή με την διοίκηση και υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία. Να τονίσουμε εδώ ότι το πρώτο χειρουργείο έγινε με την κάλυψη της οικογενειακής μας ασφαλείας, για το οποίο δεν επιβαρύνθηκε η εταιρεία, έφτασε περίπου στις 4.500 ευρώ. Tο δεύτερο χειρουργείο αφού το πληρώσαμε από την τσέπη μας, γιατί ζητήσαμε να στείλουν επιστολή να αναλάβουν το περιστατικό, παρακαλάμε από 16/6 να πληρωθούμε. Το μεγαλύτερο μέρος του καλύφθηκε από την ομαδική ασφάλεια των εργαζομένων, όχι από την εταιρεία. Το super market μέχρι και σήμερα δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ. Ο δικηγόρος του super market μας δήλωσε ότι με πραγματογνωμοσύνη που έχει γίνει χωρίς να ενημερωθούμε και χωρίς να μας έχει επιτραπεί καν η είσοδος στο χώρο του παιδότοπου, οι εγκαταστάσεις πληρούν τις προδιαγραφές και ουδεμία ευθύνη έχουν. Πως δεν έχει ευθύνη όταν αναλαμβάνει την φύλαξη των παιδιών μας κ δεν μας επιτρέπει να μπούμε μέσα; Τα παιδιά δεν μπαίνουν στον παιδότοπο με ευθύνη των γονιών. Υπάρχουν παιδαγωγοί”.

Τι συνέβη…

“Το παιδί είχε πάει στον παιδότοπο με την πεθερά μου. Το παιδί μπερδεύτηκε στην τσουλήθρα η κατέβηκε λάθος. Δεν είχε σηκωθεί το προηγούμενο παιδί και έσκασε πάνω του. Έχω ζητήσει βίντεο, μετά από συνεχής οχλήσεις μου είπαν ότι θα μου το δώσουν. Δεν έχω καν δει το χώρο γιατί μέσα δεν έχουμε πρόσβαση”.

Κατάσταση μικρού κοριτσιού

“Το παιδί βγήκε από το νοσοκομείο 24/5. Να σου πω ότι από 16/6 που έγινε το δεύτερο χειρουργείο ο γιατρός μας είπε ότι το παιδί για ένα μήνα μετά να μην κάνει δραστηριότητες, κούνιες κλπ.Mόνο μπάνια και να μην έχει καμία επαφή με άλλα παιδιά μην χτυπήσει. Όταν το παιδί έβγαλε το γύψο μετά το δεύτερο χειρουργείο και τα εμφυτεύματα, ο καρπός και τα δάχτυλα ήταν παράλυτα, όπως μας είπε ο γιατρός είναι η ζημιά που έχει πάθει ο τένοντας και η οποία ήθελε από τον Ιούλιο περίπου 15 μήνες ανάρρωση. Αν δεν ανταποκριθεί μπορεί να φτάσει στην χειρότερη περίπτωση σε μεταμόσχευση τένοντα. Τι σοκ έχουμε περάσει. Ευτυχώς το παιδί ανταποκρίθηκε καλά ως τώρα”.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του μικρού κοριτσιού είναι εργαζόμενος σε άλλο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Ρεπορτάζ : Λάζος Μαντικός/ debater.gr