Αθώωση Ρέστη και 10 ακόμα ατόμων για την υπόθεση με τα τραπεζικά δάνεια

Σε αθωωτική απόφαση οδηγήθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση των δανείων 61 εκ. δολαρίων που χορήγησε η τράπεζα FBB, συμφερόντων του εφοπλιστή Β. Ρέστη, σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009 – 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δεν αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι τα επίμαχα δάνεια της τράπεζας FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη, δόθηκαν χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, όπως επίσης και ότι η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδας.

Την αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων εκτός του Β. Ρέστη ήταν οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλέκησαν στην έγκριση και χορήγηση των δανείων, είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Γκύζης.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι 11 ήταν αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στο εν λόγω αδίκημα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΘΩΩΣΗ, ΡΕΣΤΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!