αθώοι-οι-επτά-δημοσιογράφοι-που-είχαν-78694
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2016 | 20:49

Αθώοι οι επτά δημοσιογράφοι που είχαν μηνυθεί από εργολάβο καθαριότητας

Αθώοι για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, όπως περιγράφονταν στο κατηγορητήριο και τη μήνυση, που κατέθεσε ο εργολάβος, που είχε την καθαριότητα του νοσοκομείου Τρικάλων κατά των επτά δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων, για το λόγο ότι όσα ανέφεραν σε δημοσιεύματα και στο διαδίκτυο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ψευδή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, η οποία ήταν η τέταρτη μέρα μετά από ισάριθμες διακοπές σε μία δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξετάστηκαν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των επτά και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Οι επτά συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι έκαναν δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Δικαστηρίου. Το ίδιο και οι καθαρίστριες που παρακολουθούσαν τη διαδικασία από την πρώτη ημέρα καθώς και οι δεκάδες Τρικαλινοί που συμπαραστέκονταν στους επτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας είχε κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, καλώντας τους δημοσιογράφους των Τρικάλων μαζικά στα δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συναδέλφους τους.