Μουσικό σχολείο Γιαννιτσών: Tριτοκοσμικές εικόνες -Ευθύνες στο δήμο Πέλλας

Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλίκια καλούνται να μορφωθούν οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Οι τρικοσμικές εικόνες που βλέπετε και στο βίντεο του Seleo.gr, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη κοινωνία, καθώς οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών είναι ορατοί. Από το βίντεο, διαπιστώνει κανείς, πως τα λυόμενα κτίρια είναι ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές.

Όπως, αναφέρουν οι μαθητές, που επιρρίπτουν ευθύνες στο δήμο Πέλλας, ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα για να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία τους. Ήδη από τη Δευτέρα το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας ένα καλύτερο και κτιριακά επαρκές σχολείο.
«Ύστερα από 22 χρόνια λειτουργίας μας, φοιτούν πάνω από 150 μαθητές κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια, επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι «μάθημα γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου». Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τονίζουν οτι, «με την πάροδο του χρόνου όλες οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί φθορά με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον έξοδα, ώστε να μπορεί να διεξάγεται το μάθημα χωρίς προβλήματα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ, VIDEO, ΑΘΛΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!