επεισόδια-χημικά-στην-πορεία-των-εκπ-946799
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.10.2021 | 20:11

Επεισόδια & χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών -Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις (φωτο+βίντεο)

Δακρυγόνα και χημικά έπεσαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Οπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησής τους από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις, μαζί με τους μαθητές!

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια,  ενώ το κλίμα οξύνθηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες στην πορεία να κινηθούν προς την Αμαλίας και να αποκλείσουν την κυκλοφορία.

Έγινε ρίψη χημικών και δακρυγόνων, κατά το συλλαλητήριο, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος.

Η αστυνομία έκανε, επίσης, φραγμό στην Οθωνος και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές (περίπου 2.000) να βγουν στην Αμαλίας. Παράλληλα, ξέσπασαν επεισόδια μικρής έκτασης.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με την Πανεπιστημίου να είχε κλείσει ενώ η Σταδίου παρουσίαζε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια:

“Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει”.​

Σχόλιο ΚΚΕ:

Το χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας” τη στήριξη, όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού. Είναι το ίδιο υπουργείο που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι θεωρίες περί άκρων έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”. Θα αντιπαλέψει τη μετατροπή της μόρφωσης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και θα διδάξει την αλήθεια και την αγωνιστική στάση ζωής στους μαθητές.

Δείτε ακόμη:

ΓΑΔΑ: Τι λέει για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο