αντετοκούνμπο-και-σάκαρη-οι-επιλογές-921187
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.07.2021 | 04:00

Αντετοκούνμπο και Σάκαρη οι επιλογές του ΠΣΑΤ για το 2020

Ο Γιάννης Ατεντοκουμπο και η Μαρία Σάκαρη είναι οι κορυφαίοι του 2020 σύμφωνα με το ετήσιο δημοψήφισμα των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Όμως φέτος λόγω πανδημίας, δεν θα διοργανωθεί από τον ΠΣΑΤ, τελετή βράβευσης. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αρίστων του Ελληνικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά δεν υπήρχε πλήρης αθλητική δραστηριότητα σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) θέλοντας να τιμήσει όσο καλύτερα γινόταν, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, τους κορυφαίους, παρακάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Συνδέσμου και εκεί να ανακοινωθούν οι πρώτοι, όπως γινόταν τα τελευταία 25 χρόνια στην επίσημη εκδήλωση.

Κατόπιν αυτού αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, αποτελούμενη από τους Γιάν. Θεοδωρακόπουλο (πρόεδρο), Φώντα Χήτα (α’ αντιπρόεδρο), Κων. Χατζηδημητρίου (γεν. γραμματέα) και Μάνο Σταραμόπουλο (έφορο) , έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΠΣΑΤ ενημέρωσαν την Πρόεδρο για την ιστορία του μεγαλύτερου θεσμού του ελληνικού αθλητισμού, (συμπληρώνει 67 χρόνια), για το έργο και την προσφορά των αθλητικών συντακτών στον αθλητισμό, καθώς και τις δυσκολίες του κλάδου την περίοδο της πανδημίας. Έγινε επίσης αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στις δύσκολες συνθήκες που αναμένεται πως θα συναντήσουν εκεί οι απεσταλμένοι από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέχεια άνοιξαν οι φάκελλοι με τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών. Τον τίτλο για το 2020, κέρδισαν:

Κορυφαίος Αθλητής 2020: Γιάννης Αντετοκούμπο/μπάσκετ

Κορυφαία Αθλήτρια 2020: Μαρία Σάκκαρη/τένις

Κορυφαία Ομάδα 2020: Εθνική Νέων Υδατοσφαίρισης

Κορυφαίος Προπονητής 2020: Αλέξ. Νικολόπουλος/κολύμβηση

Κορυφαίος Αθλητής με Αναπηρία 2020: Στέλιος Μαλακόπουλος/στίβος

Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία 2020: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Μάριος Χατζηκυριάκος & Γιώργος Μούχθης).

Τα έπαθλα θα δωθούν εν καιρώ, όταν το επιτρέψουν οι αγωνιστικές συνθήκες όλων και επιστρέψουν στην Ελλάδα.