αστυνομικοί-ντύθηκαν-ψαράδες-με-κα-683017
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2019 | 13:25

Αστυνομικοί «ντύθηκαν» ψαράδες με καλάμια και εξάρθρωσαν κύκλωμα στην Κω

Ένα μεγάλο κύκλωμα Παλαιστινίων που είχαν καταθέσει αιτήσεις ασύλου και έριχναν ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα σε hot spot της Κω εξαρθρώθηκε από την ομάδα ΟΠΚΕ Αττικής που έχει κάνει απόβαση στο νησί για να βάλει φρένο στην εγκληματικότητα.

Μάλιστα, οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί χρειάστηκε να στήσουν ολόκληρη επιχείρηση στο λιμάνι, παριστάνοντας τους τουρίστες και τους ψαράδες για να καταφέρουν να τους βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στη δράση τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Η ΟΠΚΕ Αττικής, είχε την πληροφορία ότι μια συμμορία Παλαιστινίων που όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί «είχαν λάβει στάτους πρόσφυγα», πηγαινοέρχονταν στην Ομόνοια και μετέφεραν στην Κω ινδική κάνναβη και λαθραία τσιγάρα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχαν αποθρασυνθεί και ταξίδευαν στην Αθήνα μέρα παρά μέρα καθώς η ζήτηση ήταν μεγάλη εντός του hot spot με αποτέλεσμα να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα για να εφοδιάζονται από τη μαύρη αγορά της Ομόνοιας τσιγάρα και ναρκωτικά για να κάνουν «χρυσές δουλειές».

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, οι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν εντός και γύρω του λιμένα της Κω, μεταμφιεσμένοι σε ταξιδιώτες και ψαράδες με καλάμια. Αμέσως εντόπισαν τους αλλοδαπούς οι οποίοι κινούνταν νευρικά στην προβλήτα περιμένοντας το Blue star 2 και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Μόλις το πλοίο έδεσε, πλησίασαν μια γυναίκα η οποία όπως έλεγαν οι πληροφορίες είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, έτσι ώστε να μην κινεί υποψίες και συνοδευόταν από ακόμη δύο αλλοδαπούς οι οποίοι μιλούσαν στα τηλεφωνά τους. Η παρέα βγήκε από λιμάνι και συναντήθηκε σε πιάτσα ταξί όπου τους ανέμεναν οι συνεργοί τους από το hot spot. Μόλις επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο ταξί, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες.

tsigara-opke-dyo
tsigara-opke-ena

Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στις αποσκευές τους βρήκαν και κατέσχεσαν περίπου 1000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνών, 256 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, περίπου 100 καρτες sim άλλά και 340 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε είναι όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας ενώ οι δύο έχουν συλληφθεί επανειλημμένως για παρόμοια αδικήματα με τελευταία σύλληψη πριν λίγες ήμερες στην περιοχή της Ομόνοιας.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αξία της ΟΠΚΕ καθώς πρόκειται για μία υπηρεσία με εκπαιδευμένα στελέχη ικανά να φέρουν αποτελέσματα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι ΟΠΚΕ Αττικής επιχειρούν στα νησιά Κω, Σάμο, Χίο, τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών και απότομης αύξησης εγκληματικότητας και έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών» τονίζει στο protothema.gr ο Δημήτρης Μυλωνάς, αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ο οποίος υπηρετεί στην ΟΠΚΕ.