αστυνομικοί-κυνηγούσαν-τον-κλέφτη-απ-1110096
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.12.2022 | 18:42

Αστυνομικοί κυνηγούσαν τον κλέφτη από ταράτσα σε… ταράτσα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου, με μία καταδίωξη που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο ταινίας δράσης, αφού αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν νεαρό επίδοξο διαρρήκτη, όχι με τις μοτοσικλέτες τους στον δρόμο, αλλά από ταράτσα σε ταράτσα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στην επεισοδιακή αυτή καταδίωξη ήταν το γεγονός ότι ζητήθηκε η συνδρομή της … Πυροσβεστικής, προκειμένου διαρρήκτης και αστυνομικοί να κατέβουν από την ταράτσα στον δρόμο!

Σύμφωνα με το cretalive, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11 το βράδυ, όταν ο 29χρονος επίδοξος διαρρήκτης προσπάθησε να εισέλθει σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο. Ωστόσο, έγινε γρήγορα αντιληπτός από τους ενοίκους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που εντόπισαν τον νεαρό άνδρα στην ταράτσα του κτιρίου, προσπαθώντας να διαφύγει. Αμέσως βρέθηκαν στο κατόπι του καταδιώκοντάς τον. Ο 29χρονος, όμως, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, περνούσε διαδοχικά στις ταράτσες των παρακείμενων κτιρίων με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν.

Εν τέλεια ο επίδοξος διαρρήκτης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Επειδή, όμως, οι συνθήκες ήταν δύσκολες και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος κλήθηκε για … ενισχύσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κλιμακοφόρο όχημα έφτασε επί τόπου και έτσι αστυνομικοί και συλληφθείς “κατέβηκαν” από την ταράτσα στον δρόμο προκειμένου ο 29χρονος να οδηγηθεί με ασφάλεια στο Αστυνομικό Τμήμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως εκτός από την απόπειρα διάρρηξης ο νεαρός άνδρας κατηγορείται και για κατοχή ναρκωτικών δισκίων, τα οποία βρέθηκαν πάνω του κατά τη διάρκεια του ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε.