αστυνομικοί-στη-δεθ-με-άρπαξαν-από-το-531437
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2018 | 10:22

«Αστυνομικοί στη ΔΕΘ με άρπαξαν από τον λαιμό», καταγγέλλει ο δημοσιογράφος

Επίθεση εις βάρος του από αστυνομικούς των ΜΑΤ καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του thestival.gr, Τάσος Ασλανίδης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έξω από τη ΔΕΘ.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών, όπου εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, καταγγέλλει υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος, επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του.

«Δεν υπάρχει οπτικό υλικό, το οποίο να έχει κοντινό πλάνο με τον αστυνομικό να τα λέει αυτά, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες από εμένα, τους άλλους δημοσιογράφους, καθώς και από διαδηλωτές. Υπάρχει ηχητικό, αλλά δεν δείχνει πρόσωπα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, περιέγραψε την επίθεση που, σύμφωνα με την καταγγελία του, δέχτηκε από αστυνομικό όταν τον άκουσε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά των διαδηλωτών.

«Αφήνω τη μηχανή μου στην άκρη και τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και τον πλησιάζω και του λέω : “Αυτό που είπες προσβάλει εμένα ως Θεσσαλονικιό και ως Μακεδόνα”. Τριάντα λεπτά αργότερα βρεθήκαμε στον Λευκό Πύργο. Εκεί με πλησίασε ένα αστυνομικός των ΜΑΤ με άρπαξε από τον λαιμό και είπε να εξαφανιστώ. Μετά με άρπαξε δεύτερος αστυνομικός και άρχισε να με ταρακουνά», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος κάνοντας λόγο για στοχοποίησή του από τους αστυνομικούς.