αστυνομία-έρευνες-για-τη-ληστεία-μαμ-1059777
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2022 | 09:07

Αστυνομία: Έρευνες για τη ληστεία «μαμούθ» στο σπίτι αστρολόγου στη Γλυφάδα

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην είσοδο της μονοκατοικίας στην οδό Παύλου Μελά, αναζητούν απαντήσεις οι αστυνομικοί που ερευνούν την ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Γλυφάδα.

Οι αρχές, σύμφωνα με το  ieidiseis.gr, δεν έχουν καταφέρει να σχηματίσουν σαφή εικόνα ούτε για τον ακριβή αριθμό των δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι, ούτε για τις κινήσεις τους, καθώς η 55χρονη αστρολόγος, που βρισκόταν μέσα στο χώρο την ώρα της ληστρικής εισβολής, ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν ξεκαθάρισε βασικές λεπτομέρειες.

Στους δρόμους γύρω από την κατοικία έχει καταγραφεί η ύποπτη παρουσία ατόμων που πιθανότατα πρόκειται για τους δράστες, όμως υπάρχει χρονική απόκλιση σε σχέση με την ώρα που δήλωσε η 55χρονη ότι εισέβαλαν οι ληστές.

Όπως υποστήριξε το θύμα στους αστυνομικούς, μέσα στο χρηματοκιβώτιο που άρπαξαν υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ. Με βάση τις περιγραφές της 55χρονης στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της λίγο πριν από τι 02:00 τα ξημερώματα. Ο ένας από αυτούς ακινητοποίησε τη γυναίκα, απειλώντας την να του αποκαλύψει που έκρυβε χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν έδωσε καμία πληροφορία στους δράστες όμως εκείνοι βρήκαν το χρηματοκιβώτιο σε αποθηκευτικό χώρο, το σήκωσαν και εξαφανίστηκαν.

Κάτοικος της περιοχής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άκουσα ένα δυνατό θόρυβο σαν κάποιος να πέφτει από ύψωμα, ένα μπαμ. Μετά από λίγο γαβγίζανε και τα σκυλιά». Περιμετρικά της περίφραξης στην είσοδο της μονοκατοικίας, βρίσκονται τουλάχιστον 3 κάμερες ασφαλείας, με την Αστυνομία να “σαρώνει” το υλικό, αναζητώντας ίχνη των δραστών.

Το θύμα δηλώνει αστρολόγος, ταρωμάντης, μυστικιστής και παραψυχολόγος, ενώ η κατοικία που εισέβαλαν οι διαρρήκτες έχει δηλωθεί και ως χώρος που στεγάζει την επαγγελματική της δραστηριότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες, η 55χρονη γυναίκα καλούσε συχνά την αστυνομία στην περιοχή για διαφορετικούς λόγους.

Άνδρας που πραγματοποιούσε το τελευταίο διάστημα εργασίες στους χώρους του σπιτιού και βρέθηκε το πρωί στο σημείο περιγράφει χαρακτηριστικά:

«Με έπαιρνε τηλέφωνο, επτά κλήσεις είχα το πρωί που σηκώθηκα. Ενώ στο σπίτι της μητέρας της δεν ανακάτεψαν τίποτα, στο γκαράζ που έχει αποθηκευτικό χώρο, άνοιξαν όλες τις ντουλάπες έχει μεγάλες τεράστιες ντουλάπες και έχει πολλά πράγματα».

Μάλιστα όπως αναφέρει ο εργάτης, η γυναίκα το τελευταίο διάστημα τον έπαιρνε συχνά τηλέφωνο, εκφράζοντας ανησυχίες ότι διαρρήκτες θα χτυπούσαν το σπίτι.