αστυνομία-η-μικρή-μαρία-αφέθηκε-στο-δά-114210
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2016 | 12:55

Αστυνομία: Η μικρή Μαρία αφέθηκε στο δάσος από τη μητέρα της

«Η μητέρα άφησε τη μικρή Μαρία στο δάσος», ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ μέσα από τη συχνότητα του ANT1, επικαλούμενος πηγές που προέρχονται από την αστυνομία.

Πρόκειται για μία εκδοχή της υπόθεσης, η οποία ακούγεται για πρώτη φορά.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι αρχές δεν έχουν απελευθερώσει τους γονείς μέχρι αυτή τη στιγμή σε συνδυασμό ότι παρατηρείται κλιμάκωση του ερευνητικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν κατά σειρά αρκετές διαφορετικές υπηρεσίες του αστυνομικού σώματος.

«Αυτό που περιγράφουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας είναι ότι η γυναίκα φέρει ένα διαταραγμένο ψυχολογικά παρελθόν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Στη ΓΑΔΑ οι γονείς της μικρής

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πέρασαν το βράδυ τους οι γονείς της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα από τη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πατέρας και η μητέρα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας μετά τον εντοπισμό του παιδιού και οδηγήθηκαν την Τρίτη το πρωί στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν. Από το κτίριο 16 στα δικαστήρια της Ευελπίδων βγήκαν με χειροπέδες στα χέρια, διότι ο Εισαγγελέας τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι γιόρταζαν στη μάντρα του παππού του παιδιού όταν ξαφνικά η Μαρία διέφυγε της προσοχής τους και χάθηκε. Πρόσθεσαν ότι πιστεύουν ότι κάποιος άρπαξε το παιδί και πως δεν είναι δυνατόν να πήγε τόσο μακριά μόνο του.

Το μικρό κοριτσάκι βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας τρομοκρατημένο και αφυδατωμένο στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου χάθηκε. Ο περαστικός που την αναγνώρισε είναι λιμενικός, ο οποίος την είδε να περπατά χαμένη στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως είπε στους αστυνομικούς, διέκρινε τα χαρακτηριστικά της από τις φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και όταν φώναξε το όνομά της εκείνη έβαλε τα κλάματα λέγοντας ότι έχασε τη μαμά της.

«Πεινάω και διψάω», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε η μικρή Μαρία όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και τότε οι αξιωματικός υπηρεσίας της έδωσε λίγο τσουρέκι και νερό. Οι αστυνομικοί αρχικά την άφησαν να μιλά μόνη της για να χαλαρώσει και να μην αισθανθεί πρόσθετο άγχος.

«Κυνηγούσα το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο. Ξαφνικά χωρίς να το καταλάβω είχα φύγει μακριά. Περπατούσα μόνη μου στα χωράφια. Κάποια στιγμή κουράστηκα και ξάπλωσα στα χορτάρια. Κοιμήθηκα και μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατώ», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του παιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ερευνάμε και τα άλλα ενδεχόμενα», λένε αστυνομικές πηγές, ενώ η μικρή δεν φέρει κανένα ίχνος κακοποίησης, παρά μόνο μερικά γρατζουνίσματα που προέρχονται από κλαδιά. Το πιθανότερο είναι το βράδυ να διανυχτέρευσε σε κάποιο αλσύλλιο.