ασοεε-είδα-μολότοφ-και-πυροβόλησα-λ-1161534
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.04.2023 | 15:09

ΑΣΟΕΕ: «Είδα μολότοφ και πυροβόλησα», λέει ο αστυνομικός

Άκρως επαγγελματική χαρακτηρίζουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. την κίνηση του αστυνομικού να πυροβολήσει στον αέρα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, οι οποίοι με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ, δημιουργούσαν επεισόδια στην Πατησίων.

Ο εισαγγελέας δεν του άσκησε ποινική δίωξη αλλά σε βάρος του αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. εκκρεμεί πειθαρχική έρευνα, επειδή πέρασαν από το σημείο παρά την εντολή του κέντρου επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο αστυνομικός της Αμεσης Δράσης είδε μολότοφ στα χέρια ενός κουκουλοφόρου που συμμετείχε στα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ. Τότε αποφάσισε να πυροβολήσει στον αέρα, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του. «Επικεφαλής υπαστυνόμος έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν το περιπολικό για να σωθούν οι άνθρωποι. Κι αυτό γιατί έρχονταν συνεχώς με πέτρες, καδρόνια και πίσω πίσω ένας με μολότοφ (αυτό δεν φαίνεται). Υπήρχε κίνδυνος ζωής όχι μόνο για τους αστυνομικούς αλλά και για τους διερχόμενους και για τα άλλα αυτοκίνητα», τονίζει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, Βάιος Σκαμπαρδώνης.

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν την κίνηση του αρχιφύλακα ως ένδειξη εμπειρίας και επαγγελματισμού. «Αυτό θα έκανε κάθε σωστός επαγγελματίας που ήθελε να υπερασπιστεί σωστά τη σωματική του ακεραιότητα, τον οπλισμό του, τους συναδέλφους του και τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας: «Προφανώς θα έκανα και εγώ το ίδιο αν τα κατάφερνα να λειτουργήσω το ίδιο επαγγελματικά».

Αυτόπτης μάρτυρας στην ΑΣΟΕΕ ο Σπύρος Μπιμπίλας

Στο σημείο των πυροβολισμών και των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ την Τέταρτη (05/4), βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Μπιμπίλας είδε με τα μάτια τους κουκουλοφόρους να πραγματοποιούν επίθεση κατά του περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα και έναν εκ των αστυνομικών να πυροβολεί στον αέρα τέσσερις φορές για εκφοβισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπιμπίλας προτίθεται να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν μπροστά του και να πάρει το μέρος των αστυνομικών.