ασκητής-για-τραγωδία-στην-πάτρα-ολοι-581723
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.05.2022 | 19:42

Ασκητής για τραγωδία στην Πάτρα: «Ολοι να προβληματιστούμε όταν γίνουμε γονείς»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θάνος Ασκητής, δρ. Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, σημείωσε πως από την υπόθεση αυτήν θα πρέπει να προβληματιστούν οι γονείς και να δουν την σχέση που έχουν με τα παιδιά τους.

Σημαντικές τοποθετήσεις, οι οποίες θα πρέπει να εισακουστούν. Τι είπε μεταξύ άλλων, με αφορμή φυσικά την τραγωδία στην Πάτρα;

«Όλοι να προβληματιστούμε όταν γίνουμε γονείς.

Να δούμε τι γονείς είμαστε, όχι μέσω της εξάρτησης, αλλά της συναισθηματικής φροντίδας.

Όσοι κάνουν οικογένεια και αποκτούν παιδιά πρέπει να μην τα χρησιμοποιούν πίσω από την ανάγκη των συναισθηματικών αναγκών τους, είτε αλληλεξάρτησης, που η ψυχική δομή των ανθρώπων αυτών με αστάθεια, εκφράζει».

«Βρισκόμαστε σε ένα δολοφονικό φάσμα τριών ζωών που αφαιρέθηκαν αλλά από την άλλη βλέπουμε και μια οικογένεια που έχει σημαντικά προβλήματα στο να διαχειριστεί το σπίτι της, τα παιδιά της και κυρίως ο καθένας τον εαυτό του.

Ο κ. Ασκητής τονίζει πως η σχέση μεταξύ του ζευγαριού είναι πολύ σημαντική.

«Όταν γίνουμε γονείς πρέπει να δίνουμε τη ζωή μας στην σχέση μας.

Το πρώτο κεφάλαιο είναι εγώ και συ, και ύστερα γονείς».

Ο μεγάλος προβληματισμός στην σχέση Μάνου – Ρούλας «είναι η στέρηση των παιδιών ως τιμωρητική προβολή. Αν είναι έτσι τα πράγματα, μιλάμε για μια απόλυτη ασυνεννοησία, για μια διαταραχή συναισθηματικής επικοινωνίας και έλλειψη ενσυναίσθησης»