ασεπ-πέθανε-ο-πρώην-πρόεδρος-γιώργος-β-984905
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.01.2022 | 17:28

ΑΣΕΠ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βέης

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο ο πρώην Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Το 1951 αποφοίτησε από τη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 1955 συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ohio State University, όπου έκανε την διδακτορική του διατριβή και το 1958 αποφοίτησε με PhD. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο κ. Γ. Βέης επιστρέφει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου εκλέγεται Καθηγητής Τοπογραφίας.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Γεωδαισίας και Γεωφυσικής, Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου και Πρόεδρος του Εθνικού Κτηματολογίου. Για παραπάνω από 10 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του ΑΣΕΠ (2003 – 2014) ενώ έφερε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του ΑΣΕΠ. Στην εποχή του το ΑΣΕΠ έκανε τα πρώτα βήματα στην πληροφορική ενώ ανοίχθηκε σε νέους τομείς όπως η αξιολόγηση και η κινητικότητα. Τότε έγιναν και οι πρώτες προσλήψεις στη Βουλή μέσω ΑΣΕΠ.

Ο Γιώργος Βέης, ήταν Ομότιμος Καθηγητής ΣΑΤΜ, συνετέλεσε ουσιαστικά στην εξέλιξη της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Το 1974, επί της κοσμητείας του, η διάρκεια φοίτησης αυξήθηκε στα πέντε χρόνια. Το 2001 η ΣΑΤΜ σε αναγνώριση του συνόλου της προσφοράς του στη Σχολή και στο ΕΜΠ, μετά από ομόφωνη απόφαση της Σχολής και επικύρωσή της από την Σύγκλητο ονόμασε το ΒΔ κτήριο του συγκροτήματος της ΣΑΤΜ σε κτήριο Βέη.