άσχημα-νέα-για-το-netflix-815704
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.10.2020 | 11:58

Άσχημα νέα για το Netflix

Είναι σαφές πως η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής, με την πορεία της οικονομίας να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, έως αδύνατο, να προβλεφθεί ή να κατανοηθεί. Ιδιαίτερα για τον χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος γενικότερα, οι συνέπειες ήταν και είναι τρομακτικές. Το Netflix, βέβαια, κατάφερε να διαμορφώσει ένα νέο κοινό, προσφέροντας μεγάλη γκάμα ταινιών και σειρών, οι οποίες κράτησαν…παρέα στους θεατές στην περίοδο της καραντίνας.

Η streaming πλατφόρμα, ωστόσο, παρά το γεγονός πως αποτέλεσε τον μεγάλο νικητή της εποχής του κορονοϊού, τους τελευταίους μήνες αρχίζει και προβληματίζεται, δεδομένου ότι ο αριθμός των συνδρομητών ξεκίνησε την…ελεύθερη πτώση.

Το Netflix είχε καταφέρει να αυξήσει τις συνδρομές του με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, θεωρώντας, έτσι, τόσο τα στελέχη της πλατφόρμας, όσο και οι θεατές, πως είναι και η επικρατέστερη παγκοσμίως. Το κλίμα ενθουσιασμού άρχισε να ξεθωριάζει, όταν τα νούμερα έδειξαν μεγάλη πτώση στους νέους συνδρομητές. Συγκεκριμένα, σημείωσε τα χαμηλότερα κέρδη τετραετίας, με 2,2 νέους συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα. Παρά το γεγονός πως φαντάζει μεγάλος αριθμός, είναι αρκετά μικρότερος από τα 3,4 εκατομμύρια που είχαν προβλεφθεί, αλλά και από τον στόχο της Wall Street.

O Ροζ Μπένες, ο αναλυτής του φαινομένου, σχολίασε σε σχετική συζήτηση: «Οι εγχώριοι συνδρομητές ήταν περίπου σταθεροί, αντανακλώντας την τάση κορεσμού στις ΗΠΑ. Με δεδομένο πως η εγχώρια αύξηση των συνδρομητών επιβραδύνεται, η αύξηση των εσόδων είναι πιθανό να προέλθει από την αύξηση των τιμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός πως Disney+ και HBO Max δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν τους αριθμούς του Netflix, η παρουσία τους έχει κάνει ”ζημιά”. Σημαντική είναι και η επανέναρξη των παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων που είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού. Οι θεατές των αθλητικών θεαμάτων στράφηκαν στις ταινίες και τις σειρές του Netflix την περίοδο του εγκλεισμού, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η προτίμηση αυτή θα διατηρούταν με την επάνοδο των αθλητικών διοργανώσεων.

Πηγή: Flash.gr