άρση-μέτρων-σχέδιο-63-ημερών-για-επιστρ-496344
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.04.2020 | 02:00

Άρση μέτρων: Σχέδιο 63 ημερών για επιστροφή στην κανονικότητα (βίντεο)

Για σχέδιο 63 ημερών επιστροφής στην κανονικότητα κάνει λόγο ο ΑΝΤ1 (ρεπορτάζ: Αντώνης Φουρλής) με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Συγκεκριμένα:

27/4: Όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανοίγουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία αλλά για συγκεκριμένες λειτουργίες.

4/5: Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις σε  όλη τη χώρα με εξαίρεση τα νησιά. Ανοίγουν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εκτός των πολυκαταστημάτων και μεγάλων καταστημάτων. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν με τους ήδη υπάρχοντες κανόνες. Για τις επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, η λειτουργία τους προσδιορίζεται αποκλειστικά με ραντεβού και πάντα με τήρηση των κανόνων. Παράλληλα επιτρέπονται οι δημόσιες συναθροίσεις έως  δέκα άτομα, όπως, δηλαδή, ισχύει και σήμερα.

11/5: Επιστροφή στο σχολεία αλλά μόνο για τη Γ’ Λυκείου.

1/6: Επαναλειτουργούν Εφετείο και Άρειος Πάγος. Ανοίγουν πολυκαταστήματα και μεγάλα καταστήματα, με κανόνες. Επίσης προβλέπεται η επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με τους ισχύοντες και σήμερα περιορισμούς. Την ίδια εβδομάδα ανοίγουν επίσης μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και του Γυμνασίου.

15 /6: Άνοιγμα λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών. Ανοίγουν παιδότοποι και πάρκα αναψυχής. Ανοίγουν λοιποί χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων και χώροι εκδηλώσεων. Ανοίγουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατασκηνώσεις. . Για την ίδια ημερομηνία προτείνεται η έναρξη λειτουργίας καταλυμάτων διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενων δωματίων και κατασκηνώσεων αλλά και αναμένεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης με την προϋπόθεση ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι σε εξωτερικό χώρο, με απόσταση και όχι πάνω από 6 άτομα στο ίδιο τραπέζι. Τέλος επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του Δημοτικού και του Πανεπιστημίου.

29/6: Επαναλειτουργία για επιχειρήσεις διασκέδασης (νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κινηματογράφοι), αλλά με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τ.μ. Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά με όριο πληρότητας.

Τέλος, για τις ευπαθείς ομάδες προτείνεται η συνέχιση διαμονής και εργασίας από το σπίτι.