άρπαξαν-σχεδόν-μισό-τόνο-ντοματίνια-α-1098941
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.11.2022 | 11:04

Άρπαξαν σχεδόν μισό τόνο ντοματίνια από θερμοκήπιο

Τα σχέδια που έκανε ένας αγρότης για να πουλήσει τη σοδειά του, να πληρώσει τους εργάτες του και τις υποχρεώσεις του και να του μείνει κάποιο κέρδος, έγιναν συντρίμμια όταν πήγε μαζί με τρεις Πακιστανούς εργάτες γης στο θερμοκήπιο του στην βόρεια Ιεράπετρα για να μαζέψει τα ντοματίνια του.

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το θερμοκήπιο βρίσκεται σε απόμερη περιοχή στη θέση «Άξιον Εστί», τρύπωσαν μέσα χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος και άρχισαν την… συγκομιδή! Ο αγρότης εκτιμά πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις και πρέπει να έμειναν πάνω από δύο ώρες στο χωράφι, από το οποίο κατάφεραν να αρπάξουν περισσότερα από 400 κιλά ώριμα ντοματίνια τύπου «βελανίδι» και να εξαφανιστούν.

Ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου υποστηρίζει ότι η ζημιά που του προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες καταστρέφοντας πολλές ντοματιές, φτάνει τα 2.000 ευρώ. Ωστόσο, αν διαθέσουν στην αγορά τα κλεμμένα ντοματίνια θα αποκομίσουν πολύ μικρότερο οικονομικό κέρδος, καθώς οι τιμές είναι πολύ χαμηλές αυτή την περίοδο.