αρπάχτηκαν-βαξεβάνης-ακρίτα-938827
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2021 | 14:13

«Αρπάχτηκαν» Βαξεβάνης – Ακρίτα

Ένταση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επικράτησε ανάμεσα στην Έλενα Ακρίτα με τον Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή την υπουργοποίηση του πρώην Επίτροπου Χρήστου Στυλιανίδη στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Η ΝΔ διαθέτει Στυλιανίδη, τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος είναι έμπειρος και έχει διατελέσει πολλές φορές Υπουργός. Ο Μητσοτάκης όμως προτίμησε Στυλιανίδη εξωτερικού, εισαγωγής. Πρέπει στη ΝΔ να καταλάβουν ότι δεν κυβερνά με το κόμμα αλλά με τις παρέες και τα γραμμάτιά του», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης στο Twitter.

Η Έλενα Ακρίτα, έσπευσε να του απαντήσει γράφοντας:

Όμως ο Κώστας Βαξεβάνης, επανήλθε και σχολίασε:

«Αγαπητή Έλενα.

Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων, είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη. Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.

ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας».

Το τελικό σχόλιο της Ελενας Ακρίτα:

«Τυπικά Kostas έχεις δίκιο και το έγραψα άλλωστε. Χωρίς ελληνική υπηκοότητα δεν μπορεί να υπουργοποιηθεί (άρθρο 55 προσόντα εκλογιμοτητας. Απλά ως Ελληνοκύπρια εκείνο το ‘ξένος’ μου έπεσε βαρύ στο θυμικό», του απάντησε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.