Αρναούτογλου: Εντυπωσιακό! Παρακολούθηση της μετανάστευσης των πετροχελιδονιών με GPS

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 18 Οκτωβρίου 2020 - 12:45
  • Comments Off

Εντυπωσιακό!! Παρακολούθηση της μετανάστευσης των πετροχελιδονιών κατά μήκος καθιερωμένων οδών που ονομάζονται «μεταναστευτικοί διάδρομοι» με τη χρήση GPS, γράφει σε ανάρτηση του στο facebook ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

«Το κοινό πετροχελίδονο, (μαυροσταχτάρα ή μαυροσταχτούρα) είναι το ταχύτερο των πουλιών σε ευθεία πτήση στη Γη ενώ μπορεί να πετά χωρίς διακοπή επί δέκα μήνες χωρίς να κάνει στάση καθώς κοιμάται και τρώει έντομα εν πτήσει διανύοντας συνολικά κατά τη διάρκεια της ζωής του (ζει έως και 20 χρόνια) περίπου επτά φορές την απόσταση Γης-Σελήνης μετ’ επιστροφής», περιγράφει.

Δείτε το βίντεο.

Πετροχελιδονα (μαυροσταχτάρα)

Εντυπωσιακό!! Παρακολούθηση της μετανάστευσης των πετροχελιδονιών κατά μήκος καθιερωμένων οδών που ονομάζονται «μεταναστευτικοί διάδρομοι» με τη χρήση GPS.. Το κοινό πετροχελίδονο, (μαυροσταχτάρα ή μαυροσταχτούρα) είναι το ταχύτερο των πουλιών σε ευθεία πτήση στη Γη ενώ μπορεί να πετά χωρίς διακοπή επί δέκα μήνες χωρίς να κάνει στάση καθώς κοιμάται και τρώει έντομα εν πτήσει διανύοντας συνολικά κατά τη διάρκεια της ζωής του (ζει έως και 20 χρόνια) περίπου επτά φορές την απόσταση Γης-Σελήνης μετ' επιστροφής! Με εκτίμησηΣάκης Αρναούτογλουπηγή: ΖDF

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Samstag, 17. Oktober 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ, ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ, VIDEO, ΠΕΤΡΟΧΕΛΙΔΟΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!