αργολίδα-mε-κλεμμένα-πρόβατα-γέμιζαν-τ-84470
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2016 | 17:44

Αργολίδα: Mε κλεμμένα πρόβατα γέμιζαν τις στάνες τους δύο κτηνοτρόφοι

Τουλάχιστον τρεις ζωοκλοπές είχαν διαπράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο δυο ζωοκλέφτες που άρπαζαν κοπάδια με πρόβατα από μαντριά σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας και τα μετέφεραν στο ποιμνιοστάσιο του ενός σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών στην Αργολίδα.

Η δράση των δυο Ελλήνων ηλικίας 58 και 45 χρόνων εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας Τρίπολης και Άργους για την τελευταία ζωοκλοπή που διέπραξαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν άρπαξαν τα πρόβατα από ένα ποιμνιοστάσιο σε χωριό του Δήμου Τρίπολης. Κάποια από τα κλεμμένα ζώα βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο του 58χρονου και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ τα υπόλοιπα αγνοούνται.

Η προανάκριση οδήγησε στην διαλεύκανση άλλων δυο ζωοκλοπών που είχαν διαπράξει οι δράστες στις 28 Φεβρουαρίου από ποιμνιοστάσια στην Γορτυνία της Αρκαδίας. Το φορτηγό που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ζώων κατασχέθηκε και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες ζωοκλοπές.