αρχίζει-η-δίκη-για-τα-στημένα-ποιοι-κάθ-16014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2019 | 08:22

Αρχίζει η δίκη για τα στημένα -Ποιοι κάθονται στο «σκαμνί» (ονόματα)

Έπειτα από επτά χρόνια αρχίζει η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν το πρωί της Παρασκευής (27/9) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης κι άλλοι 27, πρώην στελέχη της ΕΠΟ, πρώην διαιτητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προπονητές.

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σκαμνί με την κατηγορία της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας, θα βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, τα πρώην στελέχη της Ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, Αρης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, οι πρώην αρχιδιαιτητές Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, όπως επίσης και οι πρώην διαιτητές Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας αλλά και ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες. Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο και δηλώνουν αθώοι.

Με βάση το κατηγορητήριο, υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης 16 αγώνων στο διάστημα 2012-2015. Μάλιστα, μεταξύ των εν λόγω αναμετρήσεων βρίσκονται και δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με αντιπάλους τον Ατρόμητο και τη Βέροια.

Η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 9.00 το πρωί και είναι νούμερο «1» στο πινάκιο. Κάτι που σημαίνει πως, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο αίτημα αναβολής, θα αρχίσει κανονικά με πρώτο μάρτυρα τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο.