απθ-στεφάνι-εκτός-πολυτεχνείου-κατέθ-722432
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2021 | 11:09

ΑΠΘ: Στεφάνι εκτός Πολυτεχνείου κατέθεσε ο πρύτανης – «Τιμούμε τον αγώνα της νεολαίας»

«Τιμούμε τον αγώνα της νεολαίας για ένα αύριο καλύτερο σε σχέση με την εργασία τους, σε σχέση με την παρουσία τους στην κοινωνία».

Αυτό δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, αφότου κατέθεσε στεφάνι, λίγο μετά τις 10.00 για να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συνοδεία της συγκλήτου και των κοσμητόρων.

«Φέτος για άλλη μια φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύσσωμο, οι πρυτανικές αρχές, η σύγκλητος δια των κοσμητόρων και ο κοσμήτορας που εκπροσωπεί την πολυτεχνική σχολή τιμήσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμήσαμε τον αγώνα των νέων που υπερασπίστηκαν τα ιδανικά έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πέρα από πολιτικά ψευτοδιλήμματα και κομματικά ψευτοδιλήμματα να γιορτάζουμε και να βρισκόμαστε εδώ. Τιμούμε τον αγώνα της νεολαίας για ένα αύριο καλύτερο σε σχέση με την εργασία τους, σε σχέση με την παρουσία τους στην κοινωνία. Ιδανικά τα οποία περνούν μέσα από την ελευθερία, κάτι το οποίο δίνει μόνον η παιδεία και εμείς ως ακαδημαϊκό ίδρυμα στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε αυτά τα ιδανικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παπαϊωάννου κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, έξω από το κτίριο διοίκησης της πρυτανείας και όχι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, λέγοντας πως ο λόγος αυτής της απόφασης είναι αφενός ώστε να τιμήσουν τον ιδρυτή του ΑΠΘ και αφετέρου να αποφευχθούν εντάσεις. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η είσοδος του Πολυτεχνείου είναι κατάμεστη από φοιτητές.

  «Ο Παπαναστασίου είναι ο ιδρυτής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε να τιμήσουμε όπως πρέπει την εξέγερση του Πολυτεχνείου μακριά από πιθανές μικροεμπλοκές ώστε να δώσουμε το πραγματικό νόημα. Και το σημείο αυτό παράλληλα με την πολυτεχνική σχολή είναι σημείο εμβληματικό του πανεπιστημίου μας», υπογράμμισε ο πρύτανης.

πηγή: thesstoday.gr