απθ-μαύρο-πανί-και-λευκά-λουλούδια-στο-1146555
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2023 | 13:19

ΑΠΘ: Μαύρο πανί και λευκά λουλούδια στο άγαλμα του Αριστοτέλη για τους νεκρούς φοιτητές των Τεμπών

Με μαύρο πανί και λευκά λουλούδια σκέπασαν το άγαλμα του Αριστοτέλη έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φοιτητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων, σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς συμφοιτητές τους που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Οι φοιτητές σκέπασαν με μαύρο πανί το άγαλμα, άφησαν λουλούδια και έγραψαν τις ιδιότητες των νεκρών συναδέλφων τους. Μάλιστα έγραψαν τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη: «Καμιά φορά το σφύριγμα ενός τρένου στη νύχτα έχει κάτι απ’ την αιώνια αναχώρηση, μη μιλάτε, ίσως να μη ξημερώσει πια».

Τα μαθήματα στις περισσότερες σχολές του πανεπιστημίου πραγματοποιούνται κανονικά σήμερα, ωστόσο κάποια τμήματα με απόφαση των προέδρων και της κοσμητείας απείχαν και σήμερα σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς φοιτητές που ανήκαν σε αυτά.

Παράλληλα οι φοιτητές εξαπολύουν κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών για τις χρονιές παθογένειες στις συγκοινωνίες, ρίχνοντας σε αυτούς την ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα.

Όπως αναφέρει ο Λάμπρος Παπανικόπουλος, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής: «Όλοι με κάποιον τρόπο με το συγκεκριμένο δρομολόγιο συνδέονται. Θα μπορούσε να έχει συμβεί στον οποιονδήποτε από μας. Είναι εξοργιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς κατήγγειλαν ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις υποδομών, ελλείψεις σε συστήματα ελέγχου και στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών δεν πήραν κανένα μέτρο. Πρόκειται για δολοφονίες πολλών ανθρώπων, για δολοφονίες συμφοιτητών μας. Υπάρχουν πάνω από 11 συμφοιτητές μας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ίδια η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη. Αυτό το πράγμα το ξέρουμε και το ξέρει όλη η νεολαία που βάλλεται εδώ και τέσσερα χρόνια».

 

πηγή: thesstoday.gr