απθ-επεισόδια-με-ρίψη-χημικών-από-τα-μα-1067173
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2022 | 14:34

ΑΠΘ: Επεισόδια με ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε φοιτητές (φωτο, βίντεο)

Επεισόδια με ρίψη χημικών και μάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ οταν φοιτητές αρχικά εκτόξευσαν αυγά προς τις αστυνομικές δυνάμεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. 

Έγιναν επιτόπου  τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Οι διμοιρίες που βρίσκονται στο σημείο αντέδρασαν απευθείας με τη χρήση χημικών ενώ οι φοιτητές οπισθοχώρησαν προς τις σχολές του ΑΠΘ και συνεχίζουν την κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ περιπολούσε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr εξαμελής ομάδα της ΟΠΠΙ -όπως και το μεσημέρι της Πέμπτης έτσι και σήμερα- πραγματοποίησε περιπολίες σε χώρους περιμετρικά της ΣΘΕ και συγκεκριμένα, το Βιολογικό, τη Γεωπονική κλπ.

Νωρίτερα όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ στο campus, ομάδα φοιτητών κινήθηκε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday από τα επεισόδια: