απόπειρα-απόδρασης-κρατούμενου-από-τ-714331
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.12.2019 | 10:46

Απόπειρα απόδρασης κρατούμενου από το νοσοκομείο Πολυγύρου

Δεν τα είχε σχεδιάσει καλά ένας 28χρονος κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, ο οποίος ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με το πρόσχημα ότι κατάπιε κάποιο αντικείμενο, αλλά έχοντας στο μυαλό του να δραπετεύσει κατά τη διακομιδή του!

Ο νεαρός Ρομά, ο οποίος κρατείται για κλοπές, ναρκωτικά και παρακώλυση συγκοινωνιών, προφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι πονούσε κι έτσι οι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού καταστήματος αποφάσισαν να τον στείλουν στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Εκεί, εξετάστηκε από γιατρούς στην Χειρουργική κλινική, οι οποίοι έκριναν ότι η κατάστασή του έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δυο άνδρες της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών που συνόδευαν τον κρατούμενο τον έβγαλαν στο προαύλιο του νοσοκομείου δεμένο με χειροπέδες.

Ωστόσο, ξαφνικά ο 28χρονος ξέφυγε από τα χέρια τους άρχισε να τρέχει προς την έξοδο του νοσοκομείου προσπαθώντας να αποδράσει! Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν, τον ακινητοποίησαν και τον επέστρεψαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύτηκε φρουρούμενος ώσπου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής που του άσκησε δίωξη για απόπειρα απόδρασης. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όμως, θα μεταχθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.