απολογία-ψυκτικού-που-σκότωσε-πελάτι-854774
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.03.2022 | 15:13

Απολογία ψυκτικού που σκότωσε πελάτισσα του: «Έβρισε την μάνα μου, θόλωσα»

«Όταν έβρισε την μητέρα μου, θόλωσα και εκεί ήταν το αποκορύφωμα. Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Όταν έφυγα από το σπίτι του θύματος δεν ήξερα πραγματικά τι είχα κάνει» ισχυρίστηκε κατά την διάρκεια της απολογίας του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 33χρονος ψυκτικός που σκότωσε με σφυρί μία 63χρονη γυναίκα στην Καλαμάρια, το 2019, όταν ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς για τη συντήρηση του κλιματιστικού.

Η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου στο δικαστήριο μετά από έφεση που άσκησε η εισαγγελία κατά της απόφασης που του χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και τον καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη.

Όταν ανέβηκε ο κατηγορούμενος στο βήμα για δεύτερη φορά, ξεκίνησε να εξιστορεί τα γεγονότα λέγοντας πως εκείνη η μέρα, της άγριας δολοφονίας, ξεκίνησε για αυτόν σαν όλες τις άλλες. «Στην συγκεκριμένη κυρία είχα πάει άλλες 3-4 φορές. Βρισκόμασταν στο χολ του σπιτιού όταν με πλήρωσε για την συντήρηση του κλιματιστικού και στη συνέχεια, απαίτησε να δω και το σπιράλ. Εγώ της είπα ότι τα ραντεβού μου είναι προγραμματισμένα, και εκείνη την ημέρα ήταν όλα τα ραντεβού συντηρήσεις» ανέφερε ο δράστης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το θύμα του είπε πως θα χάσει την δουλειά του, και άρχισε να τον χτυπάει. «Μου τράβηξε την τσάντα, τρεις φορές προσπάθησα να την αποφύγω και να αποχωρήσω από το σπίτι. Την έσπρωξα και επειδή κατάλαβα ότι έβαλα δύναμη, θέλησα να δω αν είναι καλά και να την βοηθήσω. Εκείνη τότε, έβρισε πολύ άσχημα την μητέρα μου, και εκεί ήταν το αποκορύφωμα. Θόλωσα τόσο πολύ που πλέον δεν θυμάμαι τι ακριβώς έκανα».

«Όταν έφυγα από το σπίτι του θύματος, συνέχισα τα ραντεβού της δουλειάς μου»

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στην έδρα του δικαστηρίου, είναι πως ο κατηγορούμενος, μετά την δολοφονία της άτυχης γυναίκας, συνέχισε κανονικά την δουλειά του και πήγε στα υπόλοιπα ραντεβού της ημέρας. «Όταν έφυγα από το σπίτι του θύματος δεν ήξερα τι πραγματικά είχα κάνει. Δεν μπορούσα να σκεφτώ λογικά. Δεν σκεφτόμουν και δεν ήξερα τι άφησα πίσω μου στο διαμέρισμα, πήγα στα υπόλοιπα ραντεβού» υποστήριξε.

«Όσες φορές και να ζητήσω συγγνώμη δεν θα αλλάξει αυτό που έγινε. Έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή που άρχισα να συνειδητοποιώ τι έκανα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτό που έγινε».

Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς ήταν αυτό που τον οδήγησε στο μοιραίο αποτέλεσμα, ο κατηγορούμενος απήντησε πως η πράξη του οφείλεται σε προσωπικά θέματα που έχει ο ίδιος. «Έκανα πάρα πολλές συζητήσεις με συγκρατούμενο ψυχολόγο, και καταλήξαμε πως όλο αυτό οφείλεται σε θέματα που κρατάω εγώ μέσα μου. Η απουσία του πατέρα μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου, και λόγω αυτού φυσικά έχω και τόσο ισχυρό δέσιμο με την μητέρα μου».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την πρόταση του εισαγγελέα.

πηγή: thesstoday.gr