απολογείται-η-ακτιβίστρια-που-πέταξε-560072
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2018 | 20:37

Απολογείται η ακτιβίστρια που πέταξε κότα στο Μαξίμου

Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και η Αυγή Βουτσινά κλήθηκε σε απολογία από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Πέρα από την κ. Βουτσινά, κλήση σε απολογία έλαβαν τόσο ο Αντώνης Μαυρομάτης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας, όσο και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος του «Κόμματος Πειρατών Ελλάδος», σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών.

Και οι τρεις καλούνται να εμφανιστούν στη ΓΑΔΑ στις 27 Νοεμβρίου για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού και απλή σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού, για τη διαμαρτυρία που είχε γίνει κατά των πλειστηριασμών, στις 23 Μαΐου, έξω από συμβολαιογραφείο.

Η Αυγή Βουτσινά έγινε γνωστή όταν πέταξε μια κότα στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, στις 19 Ιανουαρίου 2016. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε διακόψει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, φωνάζοντας «ο λαός δεν ψήφισε μνημόνια, είπε όχι στο δημοψήφισμα κ.Τσίπρα», ενώ φορούσε μπλούζα που έγραφε «βρωμάτε προδότες».

Πιο πρόσφατα, στις 29 Οκτωβρίου 2018, η ακτιβίστρια είχε προσπαθήσει να αναρτήσει στο Μέγαρο Μαξίμου πανό που έγραφε «Πωλείται».