αποκαλύψεις-για-το-κύκλωμα-ναρκωτικώ-323987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2018 | 12:02

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών σε σχολεία στο Αγρίνιο

Καίριο χτύπημα στην διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Αγρινίου χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς η εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης σε δεκάδες άτομα, κατά κύριο λόγο στην πόλη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον εκατό άτομα που έχουν έως τώρα ταυτοποιηθεί ότι αγόραζαν ποσότητες από μέλη του κυκλώματος για χρήση. Κάποια από αυτά μάλιστα, πολύ γνωστά στην τοπική κοινωνία.

Αυτό που προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση είναι πως από το κύκλωμα είχαν «στρατολογηθεί» τρεις ανήλικοι, που προμήθευαν σε συνομηλίκους τους ναρκωτικά. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις αγοραπωλησίες φέρεται να έγιναν σε σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου!

Οι ανήλικοι που προμηθεύονταν ναρκωτικά για χρήση, είναι αρκετοί και ο αριθμός τους διψήφιος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Για την δράση του κυκλώματος, που αποτελούνταν από 28 άτομα, εκ των οποίων οι αρχηγοί ήταν τέσσερις και ο ένας εξ αυτών προφυλακισμένος, εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα Σάββατο αναλυτική ανακοίνωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συγκεκριμένους και προκαθορισμένους ρόλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η δράση τους ερευνάται από την Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου από τον Νοέμβριο του 2017. Είχαν δε λάβει πολλά μέτρα προφύλαξης, μιλούσαν με κωδικούς και χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνικά μέσα επικοινωνίας, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους. Αυτό μάλιστα ανεβάζει πολύ τον βαθμό δυσκολίας της επιχείρησης καθώς και το μέγεθος της επιτυχίας των τοπικών διωκτικών αρχών.

Θεωρείται μάλιστα πως οι ποσότητες ναρκωτικών αλλά και τα ποσά που διακινήθηκαν, είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που επισήμως έχουν ανακοινωθεί, μιας και δεν έχει ακόμη καθοριστεί ο ακριβής χρόνος δράσης του κυκλώματος. Η υπόθεση πάντως θεωρείται «δεμένη» για τα καλά και πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης που θα κρίνει την τύχη των είκοσι συλληφθέντων, που άρχισαν ήδη και σταδιακά να οδηγούνται στον Ανακριτή Αγρινίου.

Οι απολογίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα αποφασιστεί ποιοι θα οδηγηθούν στις φυλακές. Να θυμίσουμε πως γίνονται αναζητήσεις για ακόμη οκτώ άτομα που εμπλέκονται ως μέλη του κυκλώματος.