αποκάλυψη-ο-δολοφόνος-του-μακρή-έπινε-613942
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.04.2019 | 10:09

Αποκάλυψη: Ο δολοφόνος του Μακρή έπινε καφέ στο διπλανό τραπέζι

Σε διπλανό τραπέζι με τους δολοφόνους του, λίγες ώρες πριν τον πυροβολήσουν θανάσιμα έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018, καθόταν ο Γιάννης Μακρής στο κέντρο της Γλυφάδας σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Realnewa, οι δράστες, δύο αδέλφια Βουλγαρικής καταγωγής εκ των οποίων ο ένας διαφεύγει της σύλληψης, αναγνωρίστηκαν από φίλο του επιχειρηματία που ήταν μαζί το μεσημέρι εκείνης της ημέρας. Κατά τον μάρτυρα, ο Μακρής του είπε ότι αυτά τα «περίεργα» άτομα τα έβλεπε συνέχεια μπροστά του.

Ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, αρνήθηκε ότι διέπραξε το έγκλημα υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός που φαίνεται στα βίντεο το οποίο έχουν στα χέρια τους οι αρχές από κάμερες πέριξ της περιοχής που διέμενε ο Μακρής καθώς και από το κατάστημα που νοίκιασαν οι κατηγορούμενοι 3 αυτοκίνητα μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, βάσει πάντα του βιντεοληπτικού υλικού, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση του θύματος τις προηγούμενες από την δολοφονία ημέρες. Και μάλιστα καταγράφονται από τις κάμερες να κάνουν διελεύσεις βραδινές ώρες, από τις 19.00 έως τις 22.00 μ.μ., δηλαδή σε χρόνους κοντινούς στον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, ενώ το υπόλοιπο του εικοσιτετραώρου των ημερών αυτών, δεν διαπιστώθηκε να διέρχονται από εκεί αυτοκίνητα ίδιας μάρκας, χρώματος και τύπου, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας.

Το πλέον επιβαρυντικό ωστόσο για τους δράστες είναι ότι φίλος τους, ομοεθνής, τους αναγνωρίζει στα βίντεο και τις φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν από τις αρχές, κάτι που καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα του κατηγορούμενου κατά την απολογία του, ότι ο σωματότυπος του ατόμου που διακρίνεται στο οπτικό υλικό δεν προσομοιάζει στον δικό του.

Η δολοφονία του Γιάννη Μακρή, «ανθρωποκτονία κατά παραγγελία», σύμφωνα με τις αρχές, δεν μπορεί ωστόσο να εξηγηθεί από τους δικούς του ανθρώπους. Όπως καταθέτουν τόσο η σύζυγός του Βικτόρια Καρίδα, όσο και ο πατέρας του αλλά και άνθρωποι που τον γνώριζαν, δεν έδειχνε να φοβόταν κάτι. Κυκλοφορούσε χωρίς προστασία, με μία βέσπα ή το smart μέσα στο οποίο τον γάζωσαν το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018. Ερωτηματικά όμως προκαλεί το όπλο που φύλαγε στο σπίτι του και παρέδωσε στις αρχές η σύζυγός του. Ένα όπλο που από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε πως ήταν κλεμμένο.

Είδε τους δολοφόνους του

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα , οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα τουλάχιστον από τις 12 Οκτωβρίου που έφτασαν αεροπορικώς από τη Σόφια στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησαν τρία αυτοκίνητα, με το τελευταίο, ένα NISSAN PULSAR να το νοικιάζουν 2 ημέρες πριν την δολοφονία και να το παραδίδουν την επομένη αυτής, νωρίτερα από την καθορισμένη, όπως καταθέτει υπάλληλος της εταιρείας. Λίγη ώρα μετά έφυγαν άρον-άρον για την πατρίδα τους με εισιτήριο που εξέδωσαν δύο ώρες πριν την πτήση.

Το τελευταίο «τσεκ» από τους κατηγορούμενους φαίνεται να γίνεται το μεσημέρι πριν τη δολοφονία.

Όπως καταθέτει ο φίλος του Γιάννη Μακρή:

«Την ημέρα που σκοτώσανε το Γιάννη, στις 31 Οκτωβρίου 2018, είχαμε βρεθεί το μεσημέρι στη Γλυφάδα και πήγαμε για καφέ. Είχαμε πάει πρώτα σε ένα μαγαζί που το λένε «Paul» και μετά πήγαμε στο Ice roll για να φάμε παγωτό. Κάποια στιγμή ο Γιάννης, όταν ήμασταν έξω από το Ice roll, μου έδειξε δύο άτομα και μου είπε ότι τους βλέπει συνέχεια μπροστά του και τον κοιτάζουν περίεργα. Εγώ τους παρατήρησα, ο ένας απ’ αυτούς ήταν μελαχρινός, πιο ψηλός από εμένα, περίπου 1.80 πολύ γυμνασμένος και έχει ξυρισμένα τα πλαϊνά μαλλιά του και ένα κοτσιδάκι μικρό στο πίσω πάνω μέρος. Επίσης είχε και μούσια σχηματισμένα.

Ο άλλος ήταν περίπου ίδιου αναστήματος, αλλά πιο εύσωμος με κοιλιά. Όχι γυμνασμένος όπως ο πρώτος. Είχε καράφλα και ένα μουσάκι κάτω από το πηγούνι.»

Στον μάρτυρα επιδείχθηκε οπτικό υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας, που υπάρχει εγκατεστημένος στην εταιρεία από την οποία οι δράστες νοίκιασαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν πριν και κατά τη διάρκεια της δολοφονίας. Και ο μάρτυρας δεν έχει καμία αμφιβολία.

«Αυτά τα άτομα που μου δείχνετε είναι αυτά που είδαμε μαζί με τον Μακρή έξω από το μαγαζί που φάγαμε παγωτό στη Γλυφάδα στις 31-12- 2018 και τον κοίταζαν περίεργα. Αυτός ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο και μου δείχνετε είναι αυτός που σας είπα πριν με το κοτσιδάκι στο κεφάλι και τα ξυρισμένα μαλλιά στο πλάι.» Στον μάρτυρα έδειξαν επίσης οι αστυνομικοί και φωτογραφία του αδερφού του την οποίαν είχαν λάβει από τις αρχές της Βουλγαρίας. «Αυτός ο άντρας είναι ο δεύτερος που σας είπα προηγουμένως δηλαδή αυτός με την κοιλίτσα που είδαμε μαζί με τον Μακρή στη Γλυφάδα.

Αυτούς τους δύο, δεν τους γνωρίζω και από τότε που τους είδα με τον Μακρή, δεν τους έχω ξαναδεί.»

«Αυτός είναι»

Πλην των άλλων στοιχείων, αυτό που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Βούλγαρου περί άλλου ατόμου στα βίντεο, είναι η αναγνώρισή του από φιλικό του πρόσωπο. Όταν του επιδείχθηκε οπτικό υλικό από τρεις κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας, που υπάρχει εγκατεστημένο σε σπίτι κοντά σε αυτό του Γ.Μακρή, απαντά:

«Ο άντρας που βλέπω στο βίντεο και φοράει ένα μαύρο καπέλο και μια πράσινη ζακέτα με μαύρα μανίκια και κουκούλα, ο σωματότυπός του, είναι ίδιος με τον Σ.Ρ. Δεν μπορώ όμως να δω το πρόσωπό του από μπροστά δε φαίνεται στο βίντεο. Απ’ όσο μπορώ να διακρίνω όμως, το πρόσωπο του που φαίνεται στο πλάι, είναι ίδιο με του Σ.Ρ. Ο άνδρας αυτός, μοιάζει να είναι ο Σ.Ρ.»