αποκαλύψεις-μπιμπίλα-για-φιλιππίδη-877196
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2022 | 08:42

Αποκαλύψεις Μπιμπίλα για Φιλιππίδη: «Πήγε και με φίλη του γιου του»

Σε απίστευτες αποκαλύψεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη προχώρησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Άλλες φύγανε από παραστάσεις, εκδιώχθηκαν μετά από απαίτηση της Ελπίδας. Αν ο Πέτρος τις ήθελε πραγματικά, γιατί έφυγαν μετά; Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει τη δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια. Και δυστυχώς, συμβαίνει στο θέατρο, να έχουμε υποστεί πολλά και μετά να πάμε στις παραστάσεις, στις πρεμιέρες» τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας κατά την κατάθεσή του στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, προσθέτοντας: «Κάποιες κοπέλες εξαφανίστηκαν από θέατρο. Και οι βοηθοί του εξαφανίστηκαν. Η μία μάλιστα ήταν συνέχεια κλαμένη…».

Ο μάρτυρας περιέγραψε μάλιστα πως η Ελπίδα Νίνου, σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, είχε γνώση των εξωσυζυγικών σχέσεων. «Η Ελπίδα σε μένα ακουμπούσε ψυχολογικά. Το έκανε και με άλλους. Μου είπε, κλαίγοντας, κάποια στιγμή, ότι ο Πέτρος την εγκατέλειψε, έχει φύγει με φίλη του γιου του και της πέταξε ένα χιλιάρικο στη μούρη».

Ένορκος: Εσείς του είχατε πει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά;

Σπύρος Μπιμπίλας: Εγώ αφού το αποδεχόταν η σύζυγος του δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Στην Ελπίδα είχα πει δύο-τρεις φορές να χωρίσει…

(…)

Υποστήριξη Κατηγορίας: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορουμένου ως προς γυναικείο φύλλο;

Σπύρος Μπιμπίλας: Έβλεπα πως το γυναικείο φύλλο χρησιμοποιούνταν για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγο. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Και η προσωπική του σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη, όπως περιέγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε σκαμπανεβάσματα. «Εγώ με τον Πέτρο είχαμε βρει κώδικες και περνάγαμε μια χαρά. Ο Πέτρος, υπήρχαν φορές, που γινόταν θηρίο. Μία φορά είχε θυμώσει πάρα πολύ και με είχαν βάλει σε ένα δωμάτιο και με είχαν κλείσει. Άλλες φορές ο Πέτρος με είχε σαν τον καλύτερο του φίλο» τόνισε ο μάρτυρας.

Το ξέσπασμα των καταγγελιών ωστόσο έφερε και την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να διευκρινίζει ότι στην τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία του είπε για την τρεις επώνυμες καταγγέλλουσες (Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη) ότι «αυτές οι τρεις δεν θα ξαναβρούν δουλειά»!

Είναι το ίδιο τηλεφώνημα στο οποίο, όπως κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πέτρος Φιλιππίδης του είπε να πάρει μία συνάδελφο τους και να της πει να μην μιλήσει.

Εκείνος θορυβημένος, την πήρε τηλέφωνο και όπως κατέθεσε στο δικαστήριο: «Είχε κάποια ψυχολογικά, μου είπε “ναι δεν ήθελα να σου πω κάτι τότε, μην νιώσεις άσχημα επειδή εσύ με είχες προτείνει, είχαν γίνει κάποια πράγματα στο καμαρίνι”. Πήρα και μία άλλη κοπέλα που ήταν σε αυτήν την παράσταση και μου είπε “ναι, εγώ έπαιρνα πάντα μαζί την μικρότερη στο καμαρίνι για να μην συμβεί κάτι”».

Υποστήριξη Κατηγορίας: Έχετε ακούσει και για άλλα περιστατικά παρενοχλήσεων;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ναι… Αυτές οι κυρίες που δεν μιλάνε και απλά μας τα είπανε εμάς, έχουν μεγάλη ευθύνη…

Υποστήριξη Κατηγορίας: Ποιο πιστεύετε πως ήταν το κίνητρο των τριών κοριτσιών;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ότι θα έπρεπε να βγει κάποια στιγμή η αλήθεια. Πήγαν στα αρμόδια όργανα, δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και είναι προς τιμήν τους αυτό.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε και στις αναφορές περί «σχεδιασμού» της υπόθεσης, από το Σ.Ε.Η., ξεκαθαρίζοντας εξοργισμένος: «Τι είναι το Σ.Ε.Η. Μία μαφία που θέλει να βγάλει απέξω κάποιους πρωταγωνιστές; Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη. Θλίβομαι όταν τα ακούω αυτά. Εμείς θέλουμε οι ηθοποιοί να έρθουν στο σωματείο. Εμείς μπήκαμε μπροστά προκειμένου να μην βγαίνουνε στις τηλεοράσεις και να πηγαίνουν στα θεσμικά όργανα και την εισαγγελία, γι’ αυτό βγήκα και είπα «ελάτε εδώ». Κάθε προσπάθεια σπίλωσης του ΣΕΗ είναι άξια πολύ κακής κριτικής».