απογραφή-γιατί-ρωτάτε-πόσα-δωμάτια-έ-135694
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.11.2021 | 17:30

Απογραφή: “Γιατί ρωτάτε πόσα δωμάτια έχει το σπίτι μου;”

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες η απογραφή πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που είναι διστακτικοί να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Αρχής, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η ΕΛΣΤΑΤ μέσα από ερωτήσεις και τις απαντήσεις επιχειρεί να λύσει όλες τις απορίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες.

Οι απαντήσεις σε χρήσιμες ερωτήσεις δίνεται και μέσα από tweets στον λογαριασμό της ελληνικής στατιστικής αρχής…

«Γιατί ρωτάτε πόσα δωμάτια έχει το σπίτι μου;» αναφέρεται σε ένα tweet στον λογαριασμό της ΕΛΣΤΑΤ και η απάντηση που δίνεται είναι η εξής: Ο αριθμός δωματίων είναι κρίσιμη πληροφορία για την αποτύπωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών του νοικοκυριού.

«Τι ισχύει για τους στρατιωτικούς που απουσιάζουν για εκπαίδευση στο εξωτερικό;» είναι μια ακόμη ερώτηση. «Αν η εκπαίδευση έχει διάρκεια μικρότερη του ενός έτους, θα απογραφεί από κάποιο μέλος του νοικοκυριού του /της στη μόνιμη κατοικία του /της», είναι η απάντηση.

Στην ερώτηση “Γιατί κάνετε Απογραφή και δεν παίρνετε τα στοιχεία μου από την Εφορία;” η απάντηση είναι η εξής:

«Οι Απογραφές διενεργούνται με βάση τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο τα στοιχεία που θα συλλεγούν πρέπει να είναι σε επίπεδο κατοικίας, νοικοκυριού και ατόμου. Τα στοιχεία που διαθέτει η εφορία αφ’ ενός δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και αφ’ ετέρου δεν αφορούν όλους τους μόνιμους κατοίκους της Χώρας.»